NA24.no

Smell for sparebank

(Scanpix)
Sparebanken Øst med milliontap.

Sparebanken Øst fikk et underskudd på 24,7 millioner kroner i tredje kvartal. Det skriver banken i sin kvartalsrapport.

NA24 - din næringslivsavis

Så langt i år har selskapet et overskudd på drøyt 20 millioner kroner, men det er all grunn til å tro at banken har fått merke problemene også i oktober.

Svakere enn i fjor
I kvartalet som ble avsluttet 30. september hadde konsernet netto renteinntekter på 117,4 millioner kroner. Dette er langt bedre enn i fjor, da konsernet hadde netto renteinntekter på 96,1 millioner.

Resultatet dras imidlertid ned av tap på finansielle investeringer, spesielt på Eksportfinans. I tillegg er banken eksponert mot fem islandske finansinstitusjoner, og situasjonen her er i beste fall ustabil og utrygg.

Tap på utlån
Resultatet før tap på utlån endte på -6,1 millioner kroner, mot et overskudd på 151,1 millioner samme kvartal i fjor. Resultatet etter skatt endte på -24,7 millioner, noe som er markant svakere enn fjorårets overskudd på 107,8 millioner kroner.

I rapporten skriver banken at banken legger til grunn at utbyttepolitikken videreføres, til tross for problemene på børsen. Innlånskostnadene til banken har steget betydelig, og banken kommer til å møte utfordringer når den skal ut i markedet for å hente flere milliarder i ny funding i markedet neste år.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere