Gå til sidens hovedinnhold

Smell for sparebank

Sparebanken Øst med milliontap.

Sparebanken Øst fikk et underskudd på 24,7 millioner kroner i tredje kvartal. Det skriver banken i sin kvartalsrapport.

NA24 - din næringslivsavis

Så langt i år har selskapet et overskudd på drøyt 20 millioner kroner, men det er all grunn til å tro at banken har fått merke problemene også i oktober.

Svakere enn i fjor
I kvartalet som ble avsluttet 30. september hadde konsernet netto renteinntekter på 117,4 millioner kroner. Dette er langt bedre enn i fjor, da konsernet hadde netto renteinntekter på 96,1 millioner.

Resultatet dras imidlertid ned av tap på finansielle investeringer, spesielt på Eksportfinans. I tillegg er banken eksponert mot fem islandske finansinstitusjoner, og situasjonen her er i beste fall ustabil og utrygg.

Tap på utlån
Resultatet før tap på utlån endte på -6,1 millioner kroner, mot et overskudd på 151,1 millioner samme kvartal i fjor. Resultatet etter skatt endte på -24,7 millioner, noe som er markant svakere enn fjorårets overskudd på 107,8 millioner kroner.

I rapporten skriver banken at banken legger til grunn at utbyttepolitikken videreføres, til tross for problemene på børsen. Innlånskostnadene til banken har steget betydelig, og banken kommer til å møte utfordringer når den skal ut i markedet for å hente flere milliarder i ny funding i markedet neste år.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken