NA24.no

Smell for Tandberg-konkurrent

Salget av videokonferanseløsninger faller videre og guiding fra amerikanske Polycom er svak.

Tandbergs hovedkonkurrent i markedet for videokonferanseløsninger, amerikanske Polycom la onsdag kveld norsk tid frem tallene for første kvartal og guidingen for inneværende kvartal. Signalene og resultatene ble ikke godt mottatt i markedet, som sendte aksjen ned 7 prosent i etterbørshandel.

NA24 - din næringslivsavis

Polycoms resultat falt med 44 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Det er spesielt salget av talekommunikasjonsløsninger som har feilet for Polycom etter finanskrisens inntog., men også salget av videokonferanseløsningene har stagnert, og falt med 2 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det hersker positive forventinger i dette markedet, da det forventes at selskaper vil kutte i reisekostnader og heller bruke konferanseløsninger i forbindelse med møter. Foreløpig ser imidlertid ikke denne trenden ut til å ha slått til for Polycom.

Selskapet er da også lite optimistiske for utviklingen i andre kvartal. De ser nå en omsetning i andre kvartal på mellom 216 og 225 millioner dollar, mens analytikerne ifølge Thomson Reuters hadde sett for seg 241 millioner dollar i inneværende kvartal. Polcym indikerer med guidingen et scenario med nullvekst eller et fall på inntil 4 prosent sammenlignet med første kvartal.

Omsetningen i første kvartal endte på 225 millioner dollar, mens analytikerne hadde ventet 234 millioner. Nettoresultatet endte på 8 millioner dollar, eller 10 cent per aksje, mot 16 cent per aksje i første kvartal 2008. Eksklusive ekstraordinære poster endte resultatet på 27 cent per aksje, som var en cent over konsensus.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere