NA24.no

Smell for Veidekke

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Entreprenørgiganten merker et tregere markedet og kommer med resultatvarsel.

Entreprenørkonsernet Veidekke har sett seg nødt til å komme med et resultatvarsel etter at virksomhetsområdet Industri varsler om en svak start på året. Området omfatter asfalt, veivedlikehold, pukk og grus og gjenvinning.

NA24 - din næringslivsavis

Veidekke ser nå et resultatet i kvartalet på omkring 180 millioner kroner i minus, mot et tilsvarende resultat i fjor på minus 119 millioner kroner. Første kvartal er normalt sett et sesongmessig svakt kvartal for konsernet.

- Årsaken til resultatnedgangen fra 1. kvartal 2008 er knyttet til tre forhold. Først og fremst har det vært nødvendig å foreta tilpasninger og omstrukturering av region Midt-Norge i asfaltvirksomheten. Samlet er det her gjort prosjektnedskrivninger og avsetninger på varelager for til sammen 27 mill. NOK i kvartalet. For det andre har virksomhetsområdene gjenvinning samt pukk og grus fått en volumreduksjon mot private kundegrupper på nær 30 prosent som følge av den generelle aktivitetsnedgangen innen bygg- og anleggsnæringen, melder Veidekke.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det tredje forholdet er at sesongsvingningene i Industri gjør første kvartal til et utgiftskvartal og en normal kostnadsøkning blir da ekstra merkbar, ifølge Veidekke.

Ytterligere kommentarer om utviklingen innen Industri vil bli gitt under den tillyste presentasjonen av konsernets resultat for første kvartal den 8. mai.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere