NA24.no

Smell for Vizrt

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Teknologiselskapet gikk på en kraftig smell i første kvartal.

Første kvartal ble svært svakt for det børsnoterte teknologiselskapet Vizrt.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene endte på 17,2 millioner dollar, en kraftig nedgang fra samme periode i fjor da inntektene var på 23 millioner dollar. For hele 2008 endte inntektene på 98 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kostnadene ble imidlertid høyere enn i fjor, og dermed endte det med en millionminus for selskapet

Driftsresultatet ble -2,4 millioner dollar, mot et overskudd på 4,2 millioner i fjor. Underskuddet før skatt ble på 2 millioner dollar, mens det i fjor ble overskudd på 5,3 millioner dollar.

- Resultatet for året så langt er skuffende og reflekterer en svakere verdensøkonomi som forverres langt raskere enn vi hadde forventet. Det dramatiske fallet i TV-annonsering har hatt en langt større effekt på våre kunder, og deres budsjetter, enn det noen hadde trodd for bare måneder siden, skriver Bjarne Berg, Vizrt-sjef, i kvartalsrapporten.

Det er TV-grafikk-avdelingen som har blitt hardest rammet. I tillegg til at finanskrisen slår inn, er det også få store arrangementer som kan redde omsetningen i år.

- Det vil ikke være klokt å gi noen presise spådommer for resten av året, det er rett og slett for mange ukjente faktorer. Imidlertid har vi allerede implementert alle de fornuftige forholdsregler som aksjonærene ville forventet av oss - vi reduserer kostnader, vi justerer budsjettene og vi forventer at den fulle effekten av disse tiltakene vil begynne å vises i andre halvår, avslutter Berg.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 47,3 millioner dollar i kontanter, noe som er 2,3 millioner bedre enn ved nyttår.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere