NA24.no

Smitteopptur i Asia

(Scanpix)
Rally på Wall Street smittet over på markedene i Asia fredag.

Det går mot en sterk asiatisk aksjeuke etter at de asiatiske markedene tikket oppover fredag morgen. Meget positive uttaleser fra den anerkjente finansprofessoren Nouriel Roubini, som har økenavnet Dr. Doom, var med å trekke investorenes humør oppover.

Følg verdens aksjemarkeder her

Roubini holdt nemlig en tale der han proklamerte at det verste nå er over og at resesjonen vil være over innen årets utløp. Professoren ble i sin tid verdenskjent for nettopp å spå finanskrisen før den inntraff.

I Japan stiger aksjene i Mitsubishi Estate, som er Japans største eiendomsutvikler, med 4 prosent etter anbefaling fra meglerhold. Meldinger om omsetningsvekst for meglergiganten Nomura, som blant annet har kjøpt opp store deler av meglerforretningen til konkursrammede Lehman Brothers, sørget for at aksjen steg 2,5 prosent, melder Bloomberg News.

Dette var med å bidra til at Morgan Stanleys Asia-indeks løftet seg 0,6 prosent. Dermed har indeksen løftet seg 2,5 prosent den siste uken.

Nikkei indeksen i Tokyo løfter seg 0,5 prosent mens Hang Seng Indeksen i Hong Kong stiger 1,3 prosent. Taiex Indeksen i Taiwan stiger 1,2 prosent. I Indonesia ble det imidlertid nedgang. En eksplosjon som rammet to hoteller i hovedstaden Jakarta førte til at hovedindeksen i landet falt 1,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere