NA24.no

Smutthull i loven gir pensjonister ledighetstrygd

Foto: Richardsen, Tor (SCANPIX)
Tall fra Nav viser at rundt 1.300 personer mellom 62 år og 66 år mottar både arbeidsledighetstrygd og pensjon.

Nå ber Ap-politiker Frp-statsråd Robert Eriksson om å rydde opp.

Stortingsrepresentant Tove Lise Torve (Ap) mener at mange pensjonister spekulerer i muligheten til å gå av med pensjon, men istedenfor å jobbe litt ved siden av melder seg ledig hos Nav.

Da kan vedkommende motta både alderspensjon og dagpenger i to år uten å være reell arbeidssøker, skriver Bergens Tidende.

– Regelverket er basert på tillit. Hvis mange ikke er reelle arbeidssøkere, er jeg redd det undergraver pensjonsreformen og tilliten til systemet, sier Torve.

Hun krever at arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) tar tak i saken. I en epost til avisen skriver Eriksson at han er kjent med problemstillingen.

– Det er urimelig at man kan benytte dagpenger som en form for tidligpensjon, konstaterer Eriksson, og skriver at han nå vil se nærmere på saken.

I Pensjonistforbundet er det delte oppfatninger om ordningen. Forbundets lokale representant i Hordaland, Inger Johanne Knudsen reagerer skarpt og mener at det ikke er akseptabelt, mens forbundets generalsekretær Harald Olimb Norman mener at 1.300 personer er svært lite og at forbundet jobber for å endre andre ting i pensjonsreformen som er mer problematisk.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere