NA24.no

Snaddervin til helgesol?

(Vinmonoplet)
Sist oppdatert:
Få ukens vinanbefaling her!

(SIDE2): Ch. la Grolet 2005, Frankrike
(# 10735, kr 150) Poeng: 89

Denne vinen er en del av vinterenes nyheter i Vinmonolets basisutvalg - hentet fra området Côtes de Bourg i Bordeaux. Den kunstneriske vinetikken har bildet av den 300 år gamle vingården malt på - en relativt liten vingård i det enorme franske vinområdet.

Vinen er helt mørkrød i fargen, med duft av røde bær, urter, lær og eik. Kraftig konsentrert smak, god fruktig med herlig fylde - saftig og gode tanninner. Meget passende til lam og deilige kjøttretter.

Vingården Château la Grolet driver biodynamisk landbruk, og denne vinen er laget på økologisk dyrket druer - hovedvekt av merlot mikset med litt cabernet sauvignon.

Vinen kan fint drikkes nå, men passer også ypperlig som lagringsvin.

Quinta do Ameal Loureiro 2008, Portugal
(# 41139, kr 140) Poeng: 88.

Her er nok en portugisisk smaksopplevelse til en ganske rimelig krone. Denne loureirovinen er ikke fra området Loureiro, som noen vinkjennere opplyser, men laget av druen med det samme navnet. Vinen er økologisk produsert i Minho lengst nordvest i Portugal, kjent for sine lettere Vinho Verde-viner.

Quinta do Ameal Loureiro 2008 er lys strågul på farge. Vinen er ung, svært frisk og fruktig og lukter av sitron, grønne epler og en anelse mineraler. Vi er kanskje litt tidlig ute med denne vinen, for smaken er som skapt til varme og late sommerdager: God frukt i inngangen, ganske fyldig og med fin syre som spisser seg mot slutten. Vinen er spesielt god til fisk, men gjør seg som aperitiff også.

I skrivende stund er vinen utsolgt på en del pol, men kommer inn igjen mot slutten av april. Quinta do Ameal Loureiro 2008 tåler noen år i vinkjelleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere