NA24.no

Snakker ut om oppkjøpsforsøket

Konsernsjef Tandberg, Fredrik Halvorsen
Konsernsjef Tandberg, Fredrik Halvorsen Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fredrik Halvorsen i Tandberg tror Cisco-samarbeidet vil gi dem fortrinn på flere fronter.

Videokonferanseselskapet Tandberg har fått mye fokus den siste tiden på grunn av det pågående oppkjøpsforsøket fra den amerikanske teknologigiganten Cisco.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag ble ikke et unntak. Morgenen begynte med et aksjonæropprør mot budet, og etter børsslutt presenterte selskapet tall fra tredje kvartal. NA24 fulgte telefonkonferansen i etterkant av Tandberg-tallene.

Les mer: Presser på for høyere bud
Les også: Sterkt fra Tandberg

I dag tidlig ble det altså klart at en rekke av aksjonærene i videokonferanseprodusenten gjør det klart at de ikke vil godta budet fra Cisco. Da konsernsjef Fredrik Halvorsen ble konfrontert med dette under telefonkonferansen var han ikke spesielt talevillig. Under presentasjonen av resultatet sa Halvorsen at det ikke ville være riktig å kommentere utviklingen så lenge det tilbudsperioden pågår.

Imidlertid snakket han mye varmt om budet fra den amerikanske teknologigiganten, som ledelsen støtter budet til.

- Godt mottatt
- Tilbudet fra Cisco ble godt mottatt fra både kunder og ansatte og ansatte, forteller Halvorsen.

Han tror det faktum at Ciscos har kommet med et bud i seg selv kan hjelpe videokonferanseselskapet.

- Jeg tror dette tilbudet frigjør skikkelig energi i markedet. Det faktum at Cisco har budt på oss er en sterk tillitserklæring til våre ansatte og vår teknologi, sa Halvorsen.

Han mener budet vil «åpne mange dører», og at Tandberg vil nyte godt av å ha «muskelen og kraften» til Cisco i ryggen.

I tillegg til å gjøre det lettere å tiltrekke kunder mener Halvorsen en overtakelse fra Cisco vil bety at de kan tiltrekke seg enda bedre ansatte. Mulighetene for å tilby et utvekslingshalvår i Silicon Valley skal gi dem ammunisjon i krigen om de beste jobbsøkerne.

- Vil ikke påvirke samarbeidene
En kritisk røst stilte spørsmål om en overtakelse fra Cisco ikke ville skape problemer i forhold til samarbeidsavtalene selskapet allerede har med teknologirivalene Microsoft og Hewlet-Packard. Dette avviser Tandberg-sjefen

- Hvis du ser på selskap som Microsoft, HP og Cisco samarbeider de på noen områder, mens de konkurrerer veldig sterkt på andre, påpeker Halvorsen.

Han mener de sammen kan skape en felles plattform som kundene vil samles rundt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere