NA24.no

Snart ferdig i Qatar

Aluminium anlegg bygg Norsk Hydro Qatalum
Aluminium anlegg bygg Norsk Hydro Qatalum
Sist oppdatert:
Hydros nye aluminiumsverk nærmer seg ferdigstillelse.

Ifølge en oppdatering fra Norsk Hydro rundt det nye store aluminiumsverket Quatalum i Qatar, så er anlegget nå 90 prosent ferdig.

Oppdateringen er gitt i forbindelse med at Hydros leder for forretningsområdet Primærmetall, Hilde Merete Aasheim, har besøkt anleggsplassen som ligger Mesaieed industripark ikke langt fra Qatars hovedstad Doha.

Det nye aluminiumsverket eies på 50/50-basis av Hydro og Qatar Petroleum. Utbygging går ifølge Hydro i henhold til planen.

- Den strategiske beslutningen om å bygge og drive et aluminiumverk i verdensklasse i Qatar bygger på et energimessig og operasjonelt sunt grunnlag, sier Hilde Merete Aasheim i en kommentar.

Aasheim har ifølge en pressemelding fått en grundig rundtur på anlegget, som dekket alt fra produksjon av primæraluminium til karbonfabrikk, kraftanlegg og utskipingshavn.

- Det meste av Qatalum-anlegget er nå komplett. For å kunne fatte hvor stort og omfattende dette verket er, må man se det med egne øyne, sier Aasheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere