NA24.no


Nav-direktør Sigrun Vågeng vil ha færre papirer. Nå kan alle sykmeldinger leveres digitalt.
Nav-direktør Sigrun Vågeng vil ha færre papirer. Nå kan alle sykmeldinger leveres digitalt. Foto: NTB Scanpix

Snart kan alle levere sykmelding digitalt

Sist oppdatert:
Fra mandag kan arbeidstakere i hele landet sende sykmeldinger og sykepengesøknader digitalt til arbeidsgivere.

Hittil har sykmeldingens siste del, søknad om sykepenger, bare vært tilgjengelig i digital versjon i noen deler av landet. Nå innføres det i alle fylker.

– Dette betyr at alle arbeidsgivere nå må gjøre seg klare til å ta imot det som kommer til dem i Altinn. Når en arbeidstaker har valgt å bruke den digitale løsningen, er det slutt på papiret for denne sykmeldingen, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Hvert år utstedes det 3,5 millioner sykmeldinger, fordelt på 1 million sykmeldte. Nav-direktøren opplyser at den tiden som i dag brukes på å håndtere papirer og kommunisere via post og telefon, i stedet skal brukes på viktigere oppgaver.

– Målet er at sykefraværet kan bli så kort som mulig. I den videre digitaliseringen skal det bores enda dypere i hvilken støtte som kan gis til den viktige oppfølgingen på arbeidsplassen, sier Vågeng.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere