NA24.no

Snart kan alle levere sykmelding digitalt


Nav-direktør Sigrun Vågeng vil ha færre papirer. Nå kan alle sykmeldinger leveres digitalt.
Nav-direktør Sigrun Vågeng vil ha færre papirer. Nå kan alle sykmeldinger leveres digitalt. Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Fra mandag kan arbeidstakere i hele landet sende sykmeldinger og sykepengesøknader digitalt til arbeidsgivere.

Hittil har sykmeldingens siste del, søknad om sykepenger, bare vært tilgjengelig i digital versjon i noen deler av landet. Nå innføres det i alle fylker.

– Dette betyr at alle arbeidsgivere nå må gjøre seg klare til å ta imot det som kommer til dem i Altinn. Når en arbeidstaker har valgt å bruke den digitale løsningen, er det slutt på papiret for denne sykmeldingen, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Hvert år utstedes det 3,5 millioner sykmeldinger, fordelt på 1 million sykmeldte. Nav-direktøren opplyser at den tiden som i dag brukes på å håndtere papirer og kommunisere via post og telefon, i stedet skal brukes på viktigere oppgaver.

– Målet er at sykefraværet kan bli så kort som mulig. I den videre digitaliseringen skal det bores enda dypere i hvilken støtte som kan gis til den viktige oppfølgingen på arbeidsplassen, sier Vågeng.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere