*Nettavisen* Økonomi.

Snart kan dette være historie

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Nettbussjefen regner med at det bare er et tidsspørsmål før veimyndighetene kaster elbilene ut av kollektivfeltet.

28.11.13 21:32

Konsernsjef Arne Veggeland får stadig klager fra sine sjåfører på at køer av elbiler forsinker busstrafikken. Det skriver VG.

Han mener Elbil-veksten har tiltatt så mye at den allerede fører til forsinket busstrafikk, trafikkfarlige situasjoner og dårligere fremkommelighet, spesielt rundt Oslo.

Sjefen for landts største busselskap tror Stortingets klimaforlik, som innebærer å avvente situasjonen til 2017 før noe gjøres, vil være en forsinket strategi.

- Vi har gått ut i fra at dagens ordning med elbiler i kollektivfeltet er en midlertidig ordning, men at det kan bli for lenge og vente til 2017 før elbilene må ut av kollektivfeltet. Allerede nå er det problematisk for bussene med det økende antall elbiler i kollektivfeltene, sier Veggeland til VG.

Les: Derfor kan elbil være en dårlig investering
Les også: Ja, elbiler er skattelette til de rike

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet sier han er veldig oppmerksom på de økende elbilkøene i kollektivfeltene først og fremst i og rundt Oslo.

Vegdirektoratet er allerede i gang med å vurdere utkasting av elbilene fra kollektivfilene.

- Spesielt oppstår det problemer ved av- og påkjøring til motorveiene og kollektivfilene. Men vi jobber ut fra politiske beslutninger om vi skal vurdere dette på nytt når det er registrert 50.000 elbiler, eller i 2017, sier Hoksrud til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.