*Nettavisen* Økonomi.

Snart verdens rikeste

Foto: (Scanpix)

Det er bare å merke seg navnet Carlos Slim Helú først som sist.

12.04.07 14:46

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Toppen av listen over verdens rikeste har vært uendret i flere år. På toppen har Microsoft-gründer Bill Gates ligget i 13 strake år, mens andreplassen har tilhørt hans gode venn og bridgepartner Warren Buffett i syv lange år. Men denne æraen viser seg nå å være over.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge listemesteren Forbes passerte 67 år gamle mexicanske Carlos Slim Helú investorlegenden Warren Buffett den 29. mars. Slims formue har vokst med fire milliarder dollar de to siste månedene. Dermed er telekommunikasjonsgiganten Carlos nå verdt 53,1 milliarder dollar, eller 319 milliarder kroner, mot Buffetts formue på 52,4 milliarder dollar, eller rundt 315 milliarder kroner.

Jakter på Gates
Til sammenligning er Norges rikeste, John Fredriksen, på en 104. plass med en formue på drøyt 43 milliarder kroner, ni milliarder mer enn året før. Stein Erik Hagen er med sine nærmere 24 milliarder kroner på 230. plass.

Men ikke nok med at mexicaneren nå er verdens nest rikeste mann, han er også nær ved å rappe tronen fra Bill Gates. Bill Gates som grunnla Microsoft i 1975 har en anslått verdi på 56 milliarder dollar. Dermed er ikke Gates mer enn 2,9 milliarder dollar foran Slim, og selv om det isolert sett er vanvittig mye er det mindre enn hva Slims formue har økt med de to siste månedene.

Donerer milliardene
Og mye tyder på at Carlos Slim Helú fort kan bli tronende alene på toppen over verdens rikeste personer. For både Bill Gates og Warren Buffett har bestemt seg for å gi bort mesteparten av pengene sine til veldedige formål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det ble mange avisspalter da Bill Gates i fjor erklærte at han skal donere bort alle pengene sine til en stiftelse han startet sammen med kona Melinda. Så besluttet Warren Buffett i et intervju å donere bort 85 prosent av sin personlige formue.

Mesteparten av disse milliardene skal gå til Gates-stiftelsen, som gjennom flere prosjekter skal bedre livskvaliteten til verdens trengende. Foruten Gates stiftelse bidrar Buffett også i flere andre fond som er startet av hans avdøde kone, barn og seg selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.