NA24.no

Snøen koster millioner

Snøfillene faller og forsikringsselskapene må punge ut millioner.

Les NA24 på mobil

Årets første snøfall koster forsikringsselskapene 24 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Like sikkert som at det faller snø hver vinter, dobles antall erstatningsutbetalinger den dagen det første snøfallet kommer. Mens det gjennomsnittlig blir utbetalt rundt 12 millioner kroner hver eneste dag i erstatninger året gjennom, blir det utbetalt hele 23,7 millioner kroner etter årets første snødag, viser trafikkskadestatistikken fra Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Dobler seg
- Det samme skjer hvert eneste år. Det er surt å bruke tid og penger på verksted og bonus- og egenandelstap. Så derfor er det all mulig grunn til å ta det ekstra forsiktig på slike dager eller la bilen stå hvis det er kaos ute på veiene eller hvis vinterdekkene ikke er på enda, sier Informasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon Stein Haakonsen sier til NA24.Informasjonsdirektør Jack Frostad i If Skadeforsikring kan melde om det samme.

- Erfaringsmessig ser vi at antall erstatningsutbetalingene øker med 40-50 prosent den dagen årets første snø faller, sier Informasjonsdirektør Jack Frostad til NA24.

Han forklarer at den prosentvise økningen er langt høyere dersom snøen ikke er forhåndsmeldt enn om snøfallet er ventet.

- Vi ser at dersom snøen kommer brått på er det langt flere som pådrar seg skader, enn om snøværet er meldt, sier han.

Hvert femte
Ifølge undersøkelser if Skadeforsikring har gjennomført viser det seg at hver femte av de som kolliderer kjører på sommerdekk.

- Dette er svært alarmerende. Det er jo litt skummelt å tenke på at hver femte bil som passerer deg på vinterføre faktisk kjører på sommerdekk, sier Frostad.

Sentrale østlandsstrøk, Vestlandet og Rogaland er de stedene hvor det syndes mest på bruk av sommerdekk om vinteren. De som er flinkest til å sko bilene sine for vinteren er ikke overraskende nordlendingene.

I løpet av de siste tre årene har det blitt utbetal hele 13 milliarder kroner i erstatninger etter biluhell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere