*Nettavisen* Økonomi.

Sniker seg oppover

Oljeprisen hjelper Oslo Børs på rett vei igjen, men det er små utslag.

Oslo Børs stiger på høyere oljepris. Hovedindeksen har lagt gårsdagens nedtur bak seg og klatrer 0,81 prosent til 435,94 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har sneket seg over 62 dollar fatet igjen. I dag er det klart for den ukentlige statistikken over oljelagrene fra USA. Markedet venter at lagrene blir stadig mindre etter at raffinerikapasiteten øker. Produksjonen av drivstoff øker og dermed blir det et høyere trekk i lagrene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tåke kan bidra til at tankskipene ikke for lagt inn til kai for å losse av olje. Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 62,71 dollar ved råvarebørsen i London.

Fusjonskameratene stiger igjen etter en svak dag i går. Den økte oljeprisen må ta deler av æren for oljeoppgangen. Oppturen startet allerede i den amerikanske handelen i går kveld og fortsetter onsdag morgen.

Statoil er opp 0,61 prosent til 165,75 kroner, mens Norsk Hydro klatrer 1,34 prosent til 189,75 kroner. DNO er opp 0,89 prosent til 12,41 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Fotograf: Per Ervland

Rigger til
Riggselskapet Songa Offshore stiger 1,20 prosent til 117,50 kroner. Selskapet har fått på plass en emisjon på 218,75 millioner kroner og en plassering på 40 millioner dollar i lån. En rekke av innsiderne og investorene i Songa deltok i emisjonen.

Midlene som har kommet inn skal bruks som delfinansiering i forbindelse med kjøpet av riggen Deepsea Trym.

Songa-aksjen stiger 1,60 prosent til 63,50 kroner. Det er én krone over emisjonskursen.

- Songa kunne i går bekrefte en avtale med Marathon om utleie av riggen Songa Dee. Kontrakten gjelder to år med oppstart i fjerde kvartal 2008 og inkluderer opsjoner på forlengelse i to perioder på hver seks måneder, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset mener gårsdagens kjøp av Deepsea Trym også kan være gunstig for Songa.

- Basert på betingelsene og våre forutsetninger for driften etter 2009 vil riggen være nedbetalt tre år etter overtagelsen. Dette er første tilgjengelige rigg av denne typen i norsk sektor, skriver DnB NOR Markets.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vinnerne
Byggma topper vinnerlisten med en oppgang på 6,41 prosent til 83 kroner. Kongsberg Gruppen følger etter med en oppgang på 6,25 prosent til 170 kroner.

Tandberg Data klatrer 6,21 prosent til 5,99 kroner.

IT-selskapene Firm og Opera gjør det godt etter å ha sikret nye kunder på lisensavtaler. Firm klatrer 4,30 prosent etter at en storkunde har lagt inn en ordre på 21 millioner kroner over syv år. Opera stiger 4,03 prosent på nyheten om at selskapets nettleser skal leveres til Samsungs mobiltelefoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.