NA24.no

Sønnene til tidligere Ap-statsråd i bitter strid

Sønnene til tidligere havrettsminister Jens Evensen, som døde i 2004, møtes i retten mandag for å kjempe om millionarven.
Sønnene til tidligere havrettsminister Jens Evensen, som døde i 2004, møtes i retten mandag for å kjempe om millionarven. Foto: Knut Falch (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Møtes i retten for å slåss om eiendelser i selskaper verdt 400 millioner.

Mandag møtes sønnene til tidligere Ap-statsråd og havrettsminister Jens Evensen i Asker og Bærum tingrett, skriver Dagens Næringsliv

Lillebror Even Evensen (60) har saksøkt storebror Jens Evensen junior (65), med krav om at en avtale fra 29. desember 1998 er ugyldig.

I avtalen overfører deres avdøde far samtlige aksjer fra Brødrene Evensen Eiendomsselskap og Jens Evensen Eiendomsselskap til Jens Evensen junior.

Eiendommene anslås nå å ha en verdi på cirka 400 millioner kroner, ifølge avisen. Even Evensen har i flere rettsinstanser siden 2001 forsøkt å oppheve transaksjonen, men uten hell.

Nå hevder lillebroren at faren hadde en så sterkt utviklet demens «at han ikke hadde samtykkekompetanse» da avtalen ble inngått.

Jens Evensen senior døde i 2004, 86 år gammel.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere