*Nettavisen* Økonomi.

Snøhvit i gang igjen

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Etter 4 måneders stans er produksjonen gjenopptatt på Melkøya.

05.01.10 09:56

Statoil opplyser at den tredje lasten med LNG etter revisjonsstansen i høst forlot kaien på Melkøya i går kveld, 4. januar.

Har vært stengt i 4 måneder
Produksjonen fra Snøhvit startet opp en uke før jul, og trafikken med LNG-skip går nå som normalt. Det skjer etter at LNG-anlegget ved Hammerfest har vært nedstengt i en fire-måneders periode for oppgradering og vedlikehold.

- Det har vært krevende
Selve revisjonsstansen ble avsluttet i begynnelsen november, men oppstarten ble forsinket av problemer med en av anleggets store elektromotorer som er en sentral del av kjøleprosessen.Den defekte motoren er nå skiftet ut med en reservemotor som lå lagret på Polarbase i Hammerfest.

– Det har vært noen krevende måneder for alle involverte på Melkøya. Hammerfest LNG er et meget avansert anlegg og det har vært gjort en enorm innsats for å løse kompliserte tekniske problemer, sier produksjonsdirektør Knut Henrik Dalland i meldingen.

Ytelsestest
Han legger til at anleggets totale kapasitet nå skal verifiseres gjennom en ytelsestest utpå nyåret. Ved full produksjon vil LNG-tankskip forlate havnen på Melkøya med fem til seks dagers mellomrom. Hvert skip vil transportere nær 150.000 kubikkmeter LNG til kunder over hele verden.

– Flytende naturgass fra Snøhvit gir oss god fleksibilitet i å markedsføre gass verden over, sier Richard Eriksen, som er sjef for LNG-trading og operasjoner i Statoil.

Snøhvit-feltet er første utbygging i Barentshavet og verdens nordligste LNG-anlegg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.