NA24.no

Snøstorm stanser Europa

Sist oppdatert:
Trafikkaos hersker og landsbyer er isolert fra omverdenen på grunn av snøfall nedover i Europa. Onsdag måtte Frankrike stenge grensa mot Italia på grunn av snøfall. Snart kommer stormværet til Norge.

I Østerrike, Nord-Frankrike og Kroatia kommer lastebiler til kort, og hundrevis av bilister er strandet i snødrivet. Natt til onsdag tilbrakte horder av reisende natten i samfunnshus og hoteller i nærheten av den nordøstlige byen Nancy i Frankrike, mens store grupper veiarbeidere jobbet på spreng for å få fjernet om lag 30 centimeter snø fra veiene. I Calvados-regionen vest i Normandie, ble motorveien A84 stengt i begge retninger, opplyser det franske vegvesenet ifølge AP. Lastebiler er midlertidig nektet å bruke veiene.

Stengte grensa
Onsdag måtte Frankrike gå til det skritt å stenge grensa mot Italia på grunn av snøværet.

Franske myndigheter er ikke de eneste som står overfor snøutfordringer i romjula. Til tross for at snøen som falt over Wien bare utgjorde om lag halvparten av den Nord-Frankrike har måttet tåle, var en snømengde på rundt regnet 15 centimeter nok til å ta strømmen fra minst 300 hushold. Veiene ble tilnærmet uframkommelige i visse områder rundt byen, og politiet har fått meldinger om et titalls ulykker.

Kjedekollisjoner etter tur
På Østerrikes hovedvei A1 jobbet politi og redningsmannskaper onsdag med å rydde veien etter at ti biler braket sammen, og en person ble skadd. Ifølge myndighetene skal 11 lastebiler ha sklidd av veien, slik at flere veier bokstavelig talt er sperret av større kjøretøy.

I Tsjekkia krasjet fire lastebiler på en motorvei mellom Praha og Brno, slik at trafikken også der ble stanset. Slovakiske myndigheter advarer mot økt risiko for skred i fjellområdene Tatra og Fatra. I Kroatia har snøfallet sperret flere lokale veier, slik at innbyggere i et titalls sentrale tettsteder er isolert fra omverdenen.

Også britene har fått sitt av snøkaoset i romjula. I store deler av Kent og den østlige delen av England har vært ført til stengte veier og toglinjer.

Åtte minusgrader ved Benson i Oxfordshire natt til onsdag er vel heller ikke hverdagskost for engelskmennene.

Nord i Italia har snøfallet forårsaket mindre trafikkforstyrrelser, og veien mellom Parma og La Spezia ble midlertidig stengt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere