*Nettavisen* Økonomi.

Snur til overskudd

Foto: (Odfjell Drilling)

Songa kan igjen vise til positivt resultat.

Riggselskapet Songa Offshore fikk et resultat før skatt på 16,9 millioner dollar i fjerde kvartal. Det er en solid bedring fra et underskudd før skatt på 29,7 millioner dollar i tredje kvartal, men en svekkelse fra 40,9 millioner i samme periode året før.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Driftsinntektene steg til 136 millioner dollar fra 110 millioner i tilsvarende periode året før. I tredje kvartal havnet driftsinntektene på 87,5 millioner dollar.

Tap relatert til investeringer i egne aksjer gjennom TRS-avtaler ble på 30,1 millioner dollar i fjerde kvartal.

Økt effektivitet
Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) falt til 47,3 millioner fra 66,3 millioner dollar i fjerde kvartal 2007. Det ordinære driftsresultatet falt i samme periode til 33,8 millioner fra 55,1 millioner. I tredje kvartal lå de tilsvarende postene på 6,7 millioner og minus 10,9 millioner.

Songa opplyser at riggene har hatt en høy operasjonell effektivitet så langt i første kvartal. Med unntak av «Songa Venus» som hadde en operasjonell effektivitet på 91 prosent i januar, så hadde riggene «Songa Mercur», «Songa Saturn» og «Deepsea Delta» 100 prosent effektivitet.

Skal kutte gjelden
Boreselskapet der Arne Blystad er storeier sier at de har merket at aktivitetsnivået er i ferd med å komme tilbake, men at psykologien i markedet har blitt forandret de siste seks månedene.

Riggene «Songa Mercur», «Songa Saturn» og «Songa Venus» er alle ventet å bli tilgjengelige for nye oppdrag i løpet av en tolvmåneders periode fra sommeren. Songa melder at de har flere gode tråder i forbindelse med å sikre riggene nye oppdrag.

Uroen i finansmarkedene gjør at selskapet vil prioriterer å nedbetale gjeld så raskt så mulig på kort sikt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag