*Nettavisen* Økonomi.

Snusk og sex i retten

Tromsdal og Holstad barket sammen med heftige beskyldninger. Se bildene.

10.09.08 13:41

Lederen av helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune - Henning Holstad (Frp) - ble møtt med knallharde beskyldninger i retten torsdag formiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Finansmannen Christer Tromsdal og Henning Holstad møtes i namsretten i Oslo, der de krangler om leiligheten på Aker Brygge. Tromsdal vil ha Holstad kastet ut av leiligheten sin, mens Holstad på sin side mener han har leiekontrakt fram til februar 2008, og akter å fortsette å bo i luksusleiligheten til da.

I retten torsdag kom Christer Tromsdal med sterke beskyldninger mot Frp-politikeren. Holstad avviser Tromsdals påstander og karakteriserer dem som en «skittpakke».

- Måtte betale
Sommeren 2006 tok Tromsdal seg inn i leiligheten og kastet ut Henning Holstad. Namsretten fant etter kort tid at utkastelsen var å betrakte som ulovlig, og Holstad flyttet inn igjen etter fem dager.

Tromsdal fikk assistanse fra politiet da han sommermorgenen for åtte måneder låste seg inn i leiligheten på Aker Brygge. Med seg hadde huseier to personer fra et flyttebyrå og en polsk sjauer som skulle hjelpe med å få pakket ned og båret ut Holstads eiendeler, og kjørt dem vekk.

Dette sa Tromsdal i namsretten om synet som møtte ham og flyttemennene:

- Når vi ringer på blir vi møtt av en utenlandsk dame. Hun er halvnaken. Det første man ser er en stor baseballkølle og håndvåpen... alkohol, kassevis med flasker... På det lille rommet den utenlandske jenta går inn på er det en pose med kondomer, dildoer og det ser veldig snuskete ut. Etter hvert kommer det en dame fra det store rommet. Hun var norsk. Hun er veldig sint og spør «Er ikke dette Holstads leilighet?». Den norske kvinnen nekter å dra fra stedet før hun får betalt for, som hun formulererer det «sine tjenester» ... Hun skulle ha 1500 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Lignet på hasj og kokain
Hendelsen er også lagt frem for retten i en mappe kalt «Øvrige forhold» som er levert namsretten som bevismateriale.

I mappen har Tromsdal også bilder av en pose med «hvitt kokain lignende stoff» som han hevder ble fotografert i leiligheten.

Etter å ha ramset opp - alkohol, sexgreier, papir, kondomer - sa Christer Tromsdal dette om de påstatte funnene av «narkotikalignende substanser» leligheten:

- I tillegg fant flyttemennene etter hvert en treeske, som flyttefolkene og andre mente så ut som hasj. I tillegg ble det funnet noe som lignet på kokain eller lignende.

Tromsdal opplyste for retten om at han varslet politiet om funnene kort tid etter.

I tillegg skal Tromsdal ha tatt bilder av det han mener er hasj i leiligheten til Holstad.

To personer som var med Tromsdal inn i leiligheten, bekrefter damehistoriene overfor NA24. Den ene av disse er stevnet som vitne i retten torsdag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Løgn
Henning Holstad var kjent med at Christer Tromsdal kom til å legge frem påstander om forhold som insinuerte narkotikamisbruk og prostitusjon for retten.

- Det Tromsdal hevder å ha funnet, det har han ikke funnet, sier Henning Holstad til NA24.

- Dette er tull. Bildet av det som skulle være hasj, var te, sier Holstad.

Til NA24 sier Holstad at påstandene fra Tromsdal er løgn, og at disse opplysningene er en skittpakke som er konstruert for å skade ham.

Holstad sier til NA24 at de to kvinnene var hans tidligere samboer, samt en student som bodde hos dem. Han reagerer sterkt på at Tromsdal insinuerer at de er prostituerte.

- Vil ha fakta på bordet
Christer Tromsdal presiserte for retten torsdag at hans oppgave ikke er å fortelle hva Holstad gjør på fritiden, men å belyse hva som har blitt bedrevet i hans leilighet. Tromsdal mener at Holstad har ødelagt leiligheten gjennom sin bruk, og at han dermed har brutt leiekontrakten. Sist uke var retten på befaring i leiligheten for å se de skader som var gjort. Holstad på sin side mener han ikke har vandalisert leiligheten, men at eventuelle skader er å karakterisere som vanlig slitasje.

Henning Holstads prosessfullmektige svarte på de kraftige beskyldningene i Tromsdals partsinnlegg ved å vise til at retten i tidligere saker har trukket hans troverdighet i tvil, men fikk ikke retten med på at dette var relevant.

NA24 følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.