NA24.no

Snusprodusent fikk tidoblet milliongebyr etter klage

Snusprodusenten Swedish Match fikk tidoblet gebyret på 1 million kroner av Oslo tingrett etter at de klagde.
Snusprodusenten Swedish Match fikk tidoblet gebyret på 1 million kroner av Oslo tingrett etter at de klagde. Foto: Cornelius Poppe
Sist oppdatert:
Snusprodusenten Swedish Match klaget etter å ha fått et gebyr på 1 million kroner etter momsrot verdt flerfoldige millioner. Oslo tingrett tidoblet gebyret.

Tolletaten avdekket at det manglet momsdeklarering på nesten 200 millioner kroner for årene 2009 til 2011, skriver Aftenposten. Saken gjelder mellomregninger mellom Swedish Match i Sverige og det norske datterselskapet.

Selskapet – som dominerer det norske snusmarkedet – gjorde opp for seg da manglene ble avslørt. Tollregion Oslo og Akershus kom fram til at tolloven var brutt og mente et gebyr på en million kroner var en passende reaksjon. Normalt ilegges det tilleggsgebyr på fem prosent, men i dette tilfellet ble det brukt skjønn. En million kroner tilsvarer omtrent en halv prosent av beløpet som ikke var deklarert.

Swedish Match Norge klaget på vedtaket for tre år siden. Klagen førte ikke fram, men flere runder endte derimot med at gebyret ble satt til fem prosent, altså rundt 10 millioner kroner.

Til slutt havnet saken i retten, som altså mente at ti millioner var greit. Snusprodusenten skal gå nøye gjennom dommen før de bestemmer seg for om den skal ankes. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere