NA24.no

Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Snuste på 300

Sist oppdatert:
God ukeslutt på Oslo Børs.

Oslo Børs ga investorene en hyggelig avslutning på en trist uke. Fredag steg Oslo Børs Hovedindeks 1,18 prosent til 299,75 poeng og var en stund over den psykologiske grensen på 300 poeng.

Dermed ble uken avsluttet med to plussdager, men den begynte med tre blodrøde dager, og totalt sett ligger Hovedindeksen nå 2,6 prosent lavere enn for en uke siden.

Blant tungvekterne som trakk opp fredag finner vi DnB Nor, som steg 3,6 prosent til 60,25 kroner. Citigroup gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen og hever kursmålet fra 50 til 70 kroner.

Les mer: DnB Nor jekket opp av meglerkjempe

I tillegg klatret både Yara, Seadrill, Telenor og Frontline rundt 2 prosent. Statoil Hydro endte paddeflatt på 128,30 kroner.

Fokus var fredag på den månedlige sysselsettingsrapporten fra USA. Den viste et fortsatt negativt bilde, men hvorvidt det var bedre eller verre enn ventet, er litt vanskelig å si, siden undersøkelsen egentlig er to ulike undersøkelser. De månedlige sysselsettingstallene, «non-farm payrolls» fra USA, viste at det forsvant 216.000 arbeidsplasser utenom jordbruket i august. Det var litt bedre enn fryktet. Men samtidig steg ledighetsraten overraskende med 0,3 prosentpoeng til 9,7 prosent. Dette er det høyeste nivået siden juni 1983, og verre enn ventet.

Les mer: Høyeste ledighet på 26 år

Fredag var ingen tung nyhetsdag på Oslo Børs.

Netthandelsselskapet Komplett meldte om en omsetning på 334,3 milioner kroner i august. Det tilsvarer en nedgang på fire prosent fra 349,5 millioner kroner i samme måned i 2008. Aksjen falt 1 prosent til 36,00 kroner.

Les mer: Omsetningen ned for Komplett

Itera Consulting Group meldte om en kontrakt med Arbetsförmedlingen i Sverige. Aksjen steg 3 prosent til 3,00 kroner.

Farstad Shipping har inngått avtale om kjøp av plattform supply-skipet (PSV) Sical Torino for rundt 150 millioner kroner. Aksjen falt 2 prosent til 122,50 kroner.

Les mer: Farstad øker flåten

I Grieg Seafood konverterer Halde Invest et lån og øker aksjeandelen. Aksjen steg 6 prosent til 13,20 kroner.

Les mer: Øker i lakseselskap

Flere fiskeaksjer var blant vinnerne fredag. Lerøy steg nær 9 prosent til 113 kroner, Marine Harvest 5 prosent til 4,44 kroner.

IT-selskapet Nordic steg 8,3 prosent til 30 kroner etter kontraktsmelding:

Les mer: 10,9 millioner til Nordic Semiconductor

Legemiddelselskapet Algeta gikk til himmels torsdag etter å ha meldt om en avtale med Bayer. Fredag falt aksjen med 4 prosent etter at storeier Advent meldte om nedsalg.

Les mer: Solgte aksjer etter tidenes avtale

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere