*Nettavisen* Økonomi.

Sokkelvotering denne uken

Foto: (Wikipedia)

Det går mot votering over åpning av nye deler av den Mexico-golfen for olje- og gassleting i Senatet denne uken.

01.08.06 09:14

Les NA24 på mobil

Det er klart etter at et nødvendig flertall blant de amerikanske senatorene mandag gjennomgikk en ny såkalt cloture -votering. Dermed stoppes alle forsøk på å stoppe en endelig votering over den nye lovgivningen som skal åpne nye områder av USAs sokkel for olje- og gassleting.

NA24 – din næringslivsavis

Det var en tilsvarende votering i forrige uke. Da var målet å stoppe eventuelle forsøk på å hindre at lovforslaget kom opp til debatt i Senatet.

Les mer her: Vil ha sokkeldebatt nå

Har preget Senatet
Dermed ser alt ut til å være klart for en endelig votering over forslaget denne uken. Lovforslaget har preget senatsdebatten siden midten av forrige uke.

Ansvarlig senator for lovforslaget, lederen av Senatets Energikomité, Pete Domenici (bilde), sier til Reuters at en endelig avstemning kan komme tirsdag eller onsdag,

I votering mandag kveld norsk tid gikk 72 senatorer innfor en cloture, som legger retningslinjer for hvor lenge debatten over lovforslaget kan pågå, samt at det stopper eventuelle forsøk på å stanse en votering gjennom filibustere. Det var nødvendig med 3/5-flertall for å vedta cloture-forslaget.

Skal hamre ut forslag
Forøvrig sa 23 senatorer nei, mens fem avsto fra å stemme.

Etter en eventuell godkjennelse av forslaget i Senatet vil forslaget gå videre til forhandlinger gjennom en felles komité bestående av medlemmer fra Senatet og Representantenes Hus. De skal hamre ut et fellesforslag som deretter må godkjennes i begge kamre før det sendes til presidenten for signering.

Det er ventet tøffe forhandlinger, siden avstanden mellom de to kamrenes forslag er stor. Foruten hvilke områder som skal åpnes for leting, er det i forslagene også lagt inn at kystdelstatene skal få royaltyinntekter fra eventuell produksjon fra deres respektive andeler av sokkelen.

Les mer her:

Mot tøffe kongressforhandlinger

Ny viktig uke for GGS

Åpnet for leteboring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag