Søkte gjeldsslette - blottlagt på nettet

Firebarnsmoren fikk sjokk da hun oppdaget at kommunen hadde lagt ut sensititve opplysninger om familien på internett.

12.01.06 17:59

Kvinnen hadde søkt kommunen om sletting av avgiftskrav, og fikk livet blottlagt på nettet.

- Det var et sjokk å få vite at sensitive personopplysninger lå tilgjengelig for hele Norge. Jeg forventer at Alta kommune snarest rydder opp, sier firebarnsmoren til Altaposten.

Tilfeldig oppdaget
Selv ønsker hun å forbli anonym av hensyn til familien, men forteller at hun ved en tilfeldighet oppdaget feilpubliseringen da en venn søkte etter telefonnummeret hennes på Gule Sider.

- Vedkommende ble overrasket over i overskrifts form å finne et kort sammendrag av saken med Alta kommune. I overskriften kom det fram både mitt og barnas navn samt fødsels- og personnummeret mitt. Ved å klikke seg videre fikk han åpnet hele saken, forklarer Alta-kvinnen.

Firebarnsmoren kjente seg overhodet ikke igjen i opplysningene som kom frem.

Ikke fullstendig fjernet
- De som har lest saksdokumentene må ha fått et helt feilt og negativt inntrykk av meg. Totalbildet som ble skapt av meg var negativt. Derfor ble dette ekstra ille, forklarer hun.

Ifølge Altaposten er det, til tross for motstridende opplysninger fra Alta kommune, fremdeles mulig å finne informasjon om saken på nettet. Den berørte kvinnen krever opplysningene slettet umiddelbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.