Sola fikk nådestøtet

Foto: (Kristian Bruarøy)

Verkstedet på Sola lufthavn blir lagt ned 31. august.

16.06.06 09:21

SAS-ledelsen holdt styremøte i København onsdag ettermiddag. Der vedtok de å legge ned verkstedet på Sola. Det betyr at 256 verkstedsarbeidere mister jobben.

SAS bekrefter i en pressemelding at Sola-basen skal legges ned. Det vil skje 31. august.

- For å kunne skape en solid plattform for STS’ (SAS Technical Services, red.anm.) fremtidige virksomhet, er vi nødt til å tilpasse oss markedet. Markedet, som i stadig sterkere grad preges av globale aktører og tilbydere fra lavkostland, krever lavere priser. Lavere priser makter vi ikke uten å senke kostnadene våre, samtidig som vi må sørge for kraftig forbedret kapasitetsutnyttelse, sier styreleder i STS, Håkan Ericson, i pressemeldingen.

STS samler nå alt flyvedlikehold der hvor trafikken og kundegrunnlaget er størst til de tre basene som er lokalisert i tilknytning til hovedflyplassene i Danmark, Norge og Sverige.

Styreleder i Braathens Technical Services, Per Magne Mathisen, beklager at de nærmere tre hundre ansatte mister jobben. - 265 medarbeidere har gjennom mange år gjort en fantastisk jobb og opprettholdt et særdeles kompetent teknisk miljø i Stavanger, sier han i uttalelsen.

Virksomheten i Stavanger vil nå gradvis trappes ned, samtidig som et større program for å hjelpe de ansatte over i nytt arbeid er igangsatt. Alle ansatte er sikret lønn minimum ut året, og ansatte over 59 år vil bli tilbudt annet arbeid enten i det aktive Stavangermiljøet eller i STS’ øvrige virksomheter.


Nedleggelsen av Sola-verkstedet har vært et hett politisk tema i Norge de siste ukene. Nærings- og handelsminister Odd Eriksen sendte nylig et brev til SAS Technical Services der han ba selskapet vente med å ta avgjørelsen om å legge ned Sola-verkstedet.

Ifølge selskapet er det i dag en overkapasitet på tungt vedlikehold på rundt 30 prosent. De ansatte mener det er mulig å redusere kapasiteten og spare penger uten å legge ned Sola-avdelingen med 265 ansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.