*Nettavisen* Økonomi.

Solås forlater Rednings-selskapet

Monica Kristensen Solås forlater Redningsselskapet på dagen etter avtale med styreleder Magnus Stangeland.

20.12.05 16:30

- Vi er blitt enige med Monica Kristensen Solås om en avtale, og hun slutter i Redningsselskapet på dagen, sier styreleder Magnus Stangeland til Kanal 24.

Det skal har vært utstrakt telefonkontakt mellom Stangeland og den suspenderte generalsekretæren hele tirsdag.

- Jeg har tatt mange telefoner som dere ikke har sett, fortalte Stangeland pressen etter dagens styremøte i Rednignsselskapet på Gardermoen.

Gransket 40
Meldingene om Kristensen Solås sin skjebne har vært svært motstridende gjennom dagen. Først meldte NRK at Solås skulle få en annen stilling. Det var ikke Kristensen Solås klar over, men sa likevel det var et alternativ hun var mer enn åpen for. Så kom nyheten om at over 40 ansattes e-post var blitt gransket av den nå avgåtte generalsekretæren, og så til sist er det altså klart at hun fratrer stillingen sin.

Magnus Stangeland vil overhodet ikke gå inn på hva sluttavtalen med Kristensen Solås innebærer økonomisk, men Kristensen Solås la tidiligere i dag ikke skjul på at hun har blitt tilbudt en økonomisk kompensasjon.

Ferdige med saken
Tidligere i dag ble det altså kjent at Redningsselskapets interne gransking av e-postsaken kom frem til at over 40 ansattes e-post har blitt gransket av Monica Kristensen Solås og hennes medarbeidere.

- Vi anser oss ferdig med saken, og overleverer rapporten til politiet og Datatilsynet, sier Magnus Stangeland til Kanal 24.

Talleraas betalte
Styremedlem Anders Talleraas ble bedt om å tilbakebetale 75.000 kroner som han fikk utbetalt som konsulenthonorar for å rådig Redningsselskapet om investeringer til en verdi av 500.000 kroner. Tirsdag gjorde Talleraas opp for seg med å gi fra seg en kredittnota i samsvar med beløpet.

TV 2 Nettavisen kommer med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag