NA24.no


- IKKE LURT: Arbeiderpartiets kompromiss om konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja begrenser handlingsrommet, mener statsminister Erna Solberg (H).
- IKKE LURT: Arbeiderpartiets kompromiss om konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja begrenser handlingsrommet, mener statsminister Erna Solberg (H). Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Solberg: - Aps Lofoten-kompromiss «ikke lurt»

Arbeiderpartiets kompromiss om konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja begrenser handlingsrommet, mener statsminister Erna Solberg (H).

– Å begynne med å unnta noen områder og bare konsekvensutrede en liten del synes jeg ikke er lurt, sier Solberg.

– Det betyr at handlingsrommet blir begrenset fremover for å finne gode kompromisser mellom alle de naturinteressene som eksisterer og olje- og gassinteressene, slår hun fast overfor NRK.

Les også: Hadia Tajik: - Det er rett og slett frekt

Solberg mener det ville vært smartere å gjøre en konsekvensutredning først, for så på basis av den å gjøre konkrete vurderinger av hvor konfliktene mellom vern og oljeaktivitet var for store til å åpne for oljeleting.

Les også: Full kollaps for Arbeiderpartiet i TV 2-måling

Aps programkomité la denne uken fram et kompromiss i spørsmålet om vern eller ikke vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.

I forslaget gjøres et belte på 5 mil fra land og hele Vestfjorden til petroleumsfri sone, det åpnes for konsekvensutredning for havområdene sør for Lofoten, Nordland 6, mens beslutningen om å konsekvensutrede Nordland 7 og Troms 2 utsettes til neste stortingsperiode. (©NTB)

Les også: LO-topp positiv til Lofoten-vri fra Ap

Les også: Ap vil verne deler av Lofoten

Les også: Jensen til angrep på Støre i egen nyttårstale

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere