NA24.no

Solberg: - Norge vil trappe opp i nordområdene

Statsminister Erna Solberg døper etterretningstjenestens nye skip Marjata ved Vard Langsten.
Statsminister Erna Solberg døper etterretningstjenestens nye skip Marjata ved Vard Langsten. Foto: Erik Birkeland / Romsdals Budstikke/NTB scanpix
Sist oppdatert:

Norge vil trappe opp sin militære tilstedeværelse i nordområdene på grunn av Russlands økte aktivitet i området, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Det er viktig at vi har god oversikt. Derfor har vi styrket kystvakten, derfor har vi satellittprogrammer som bidrar og vi har god Orion-aktivitet for å følge med på hva som skjer, sier statsministeren til NRK.

Lørdag døpte hun Etteretningstjenestens nye etterretningsskip Marjata i Tomrefjord i Møre og Romsdal. Håpet er at skipet kan bidra til å dempe spenningen mellom Norge og Russland.

– Det er ingen tvil om at russerne de senere årene har fått bedre militærkapasitet og bedre økonomi. Vi ser en høyere aktivitet langs kysten og andre steder i Europa, sier Solberg. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere