NA24.no


OPTIMIST: Statsminister Erna Solberg mener optimismen er på vei tilbake i norsk økonomi, og utsiktene er lysest i nord.
OPTIMIST: Statsminister Erna Solberg mener optimismen er på vei tilbake i norsk økonomi, og utsiktene er lysest i nord. Foto: Foto: Heiko Junge/ Scanpix

Solberg ser lysning i nord

Sist oppdatert:
Optimismen er på vei tilbake i norsk økonomi, og utsiktene er lysest i nord, mener statsminister Erna Solberg (H). Men jobbveksten er størst i offentlig sektor.

– Det er bedring i norsk økonomi, og det går ekstra godt i Nord-Norge. Ledigheten faller, og veksten er høyere der enn i resten av landet, sier statsministeren til NTB.

Hun innledet en fire dager lang rundreise i landsdelen torsdag og sier utsiktene er lyse innen olje og gass, fiskeri og havbruk samt reiseliv, men også innen tradisjonell industri.

Les også: Oljedirektoratet tror på enorme mengder olje i Barentshavet nordøst

Solberg viser til at den årlige veksten i nordnorsk økonomi var nesten 1 prosentpoeng høyere enn i resten av landet mellom 2008 og 2013. Etter den tid har forskjellen vært enda større, anfører hun.

Arbeiderpartiet parerer ved å vise til ferske tall i nasjonalregnskapet og slår fast at sysselsettingen i privat sektor landet sett under ett gikk ned i årets tre første måneder.

– Tallene bekrefter noe vi dessverre har sett over tid. Det skapes ikke flere private jobber, sier Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere