NA24.no

Solberg sier nei til å hjelpe Hellas

Statsminister Erna Solberg før den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag 11.02.15
Statsminister Erna Solberg før den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag 11.02.15 Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Hellas må gjennomføre reformene landet har forpliktet seg til. Det er prisen Aten må betale for sin populistiske valgkamp, mener statsminister Erna Solberg.

Solberg utelukker norsk hjelp til grekerne.

Sosialistisk Venstrepartis finanspolitiske talsperson Snorre Valen sier til Dagens Næringsliv at Norge må ta initiativ via Det internasjonale pengefondet (IMF) for å hjelpe Hellas. SV har stilt skriftlig spørsmål til Solberg og vil ha svar på hva Norge vil gjøre for å hjelpe Hellas og landets fastlåste gjeldssituasjon.

Solberg sier nei til å hjelpe Hellas.

– Vi mener Hellas må gjennomføre de reformene landet har forpliktet seg til og betale ned gjelden som avtalt. Internasjonalt vil det gi veldig uheldige signalvirkninger dersom man skulle åpne for at land ikke trenger å betale tilbake gjelden. Men det er greit å diskutere tempoet og hvor store avdragene skal være, sier Solberg til avisen.

Hun mener Hellas' nye regjering må ta ansvar.

- Jeg har forståelse for at det er lett å drive en populistisk valgkamp og love forskjellige ting. Problemet er at det ofte kan føre til at man etterpå ikke får investeringer i landet, vil slite med å skape arbeidsplasser og får da ikke den økonomiske veksten landet trenger, sier Solberg.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere