NA24.no

Statsminister Erna Solberg (H) og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre står på hver sin side i diskusjonen om formuesskatt.
Statsminister Erna Solberg (H) og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre står på hver sin side i diskusjonen om formuesskatt. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Solberg varsler kamp om lavere formuesskatt

Sist oppdatert:
Formuesskatten skal videre ned, sier statsminister Erna Solberg (H), og går i skattekamp mot Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- Vi skal vinne kampen om forståelsen av lavere formuesskatt. Vi trenger kapital og investorer. Det er veldig mye penger på det offentliges hånd i Norge, men det holder ikke, sier Solberg til VG. Hun mener offentlig innsats må kombineres med privat kapital, og hun lovet overfor landets næringslivstopper på NHOs årskonferanse torsdag at hun skal vinne formuesskatteslaget.

Les: Milliardær-flukt fra Norge på grunn av formueskatt

Støre sier kuttene til Høyre øker forskjeller i stedet for å øke sysselsettingen.

Les: Slik «tryller» de rike bort 250 milliarder fra skatten

- Solberg bekrefter nå at Høyre kommer til å fortsette å kutte i formuesskatten. Derved svekkes inntektene som finansierer både viktige tjenester til folk, skole, eldreomsorg, sykehus, og støtte til omstilling og nødvendig satsing på ny teknologi i næringslivet, sier han.

Les: 2 mrd. formueskatt på flukt



Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere