NA24.no

ØKT ARBEIDSLEDIGHET: Statsminister Erna Solberg (H) frykter økt arbeidsledighet i nord, som følge av det kjølige forholdet mellom Russland og Vesten.
ØKT ARBEIDSLEDIGHET: Statsminister Erna Solberg (H) frykter økt arbeidsledighet i nord, som følge av det kjølige forholdet mellom Russland og Vesten. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Solberg varsler økt ledighet i Nord-Norge

Sist oppdatert:
Statsminister Erna Solberg (H) frykter at det kjølige forholdet mellom Russland og Vesten kan føre til økt arbeidsledighet i Nord-Norge.

Ettersom Norge støtter innskjerpingen av de internasjonale sanksjonene mot Russland, frykter Solberg at dette vil få konsekvenser for det tradisjonelle samarbeidet over grensen i Nord-Norge.

– Det er ingen tvil om at det nå blir tyngre for næringslivet og energisektoren. Og russlandsdimensjonen i nordområdesatsingen vil bli mindre i årene framover, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Hun peker på at Russlands motsvar på sanksjonene allerede rammer sysselsettingen i nord og at det trolig vil bli enda mer merkbart når tiltakene skjerpes.

Russland har allerede innført forbud mot all import av norsk fisk som svar på sanksjonene.

Lørdag deltar Solberg på Høyres kommunalkonferanse i Tromsø.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere