*Nettavisen* Økonomi.

Solberg vil ikke ha frislipp av skattelister

Oslo 20150425. Det kan være lønnsomt å studere selvangivelsen med lupe før den leveres. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke legge skattelistene ut for åpent søk igjen i kjølvannet av Panama-avsløringene, skriver Dagens Næringsliv.

11.04.16 07:19

Professor Guttorm Schjelderup har flere ganger den siste tiden sagt at Norge ikke har vært et foregangsland i kampen mot skatteparadiser og at utviklingen har gått i feil retning her hjemme.

Les også: Nesten ingen snoker i skattelistene

– Hemmeligholdet øker i Norge. Det er blitt vanskeligere å søke på ligningsdata for vanlige folk og forskere. Det går ut over samfunnsdebatten, sa han til Dagens Næringsliv før helgen. Han mener innstrammingene i muligheten til å søke i listene er en del av bildet. Det er ikke nok til at regjeringen vil flytte listene ut på det åpne nettet igjen, etter at skattesøk de siste årene har krevd innlogging på Altinn, skriver avisen.

Les også: Slik «tryller» de rike bort 250 milliarder fra skatten

– Vi har ingen planer om reversere de endringene vi har innført. Det er allerede åpenhet rundt skattelistene i Norge, men du må også være åpen når du søker etter opplysninger i dem. Det er blant annet for å forhindre mer kriminalitet på andre områder, sier statsminister Erna Solberg (H).

Les også: Skattelistene: Dette er den egentlige lønnsinntekten

Les også: Snokte på kollegaen - fikk høyere lønnNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.