*Nettavisen* Økonomi.

Solenergi ble mareritt

Verdien av REC er halvert siden nyttår.

21.01.08 12:29

REC startet året med å være det tredje største selskapet på Oslo Børs. Nå er verdien halvert og dermed er ikke REC lenger blant de fem største selskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjen stuper nye 14,93 prosent til 135,25 kroner og siden nyttår har over 68 milliarder kroner forsvunnet. I november i fjor sto aksjekursen i 306,50 kroner og fra den toppen har verdier for nærmere 85 milliarder kroner forduftet. Markedsverdien mandag er på 66,8 milliarder kroner.

Kutter REC
UBS er ikke like frelst på REC som tidligere. Meglerhuset som var med å ta solenergiselskapet på børs har lenge vært blant de mest positive til aksjen, men etter fredagens kapitalmarkedsdag har noe av tilliten forsvunnet.

De gjentar kjøpsanbefalingen med kutter kursmålet fra 320 kroner til 280 kroner. Blant annet trekker UBS frem at det voldsomme kursfallet fredag er sterkt overdrevet. REC stupte 22 prosent etter at selskapet antydet at marginene kommer til å bli kuttet.

UBS trekker frem at REC ser ut til å være i tide med flere nøkkelprosjekter, og at de høyere kostnadene er et resultat av akselererende ekspansjon og høyere forsknings- og utviklingskostnader som igjen burde føre til høyere fremtidig inntjening.

Overdrevent
Flere er enige i at reaksjonen i REC er overdrevent, men DnB Nor Markets kutter også i kursmålet.

- REC var fredag ned 22 prosent på signaler om svakere marginer enn ventet for 2008. Vår vurdering er at dette fallet er overdrevent. Det nye anlegget selskapet bygger i Singapore vil gi store fordeler i forhold til konkurrentene og samtidig vil etterspørselen på global basis, med en lavere kostnad per enhet, fortsatt øke betydelig i årene fremover, skriver DnB Nor Markets.

Selv om de gjentar kjøpsanbefalingen har de kuttet kraftig i kursmålet. Det nye kursmålet er på 275 kroner per aksje. Det er ned fra 320 kroner. Begrunnelsen for at meglerhuset reduserer kursmålet er at prisingen i forhold til referanseselskapene er kommet ned til mellom 12-30 prosent den siste uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag