NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Solfest på børs

Sist oppdatert:
Bare REC lyser på en mørk Oslo Børs.

Oslo Børs åpnet positivt tirsdag. Men ved lunsjtider har stemningen avtatt og hovedindeksen har igjen falt under 300 poeng.

Hovedindeksen er ned hele 1,2 prosent til 296,40 poeng en time før stengning på Oslo Børs.

REC stiger kraftig
Solenergiselskapet REC stormer imidlertid frem etter å ha lagt frem sine resultater i morgentimene.

Selskapet fikk et langt større underskudd enn ventet, men leverte bedre på omsetningen. Resultatet før skatt endte på helelendige minus 721 millioner kroner, mot et overskudd på 708 millioner i fjor. Analytikerne hadde ventet minus 182 millioner kroner.

Driftsinntektene endte på 2.308 millioner kroner. Dette var drøy 230 millioner bedre enn samme kvartal i fjor, og litt bedre enn ventet. Analytikerne hadde sett for seg en omsetning på 2.019 millioner kroner viser tall SME Direkt hentet inn på vegne av TDN Finans.

- Andre kvartal var svakere enn ventet med tanke på lønnsomhet som følge av engangsposter. Omsetningen var imidlertid bedre enn ventet, sier analytiker Ankit Jain ved Standars & Poors til Marketwatch.

Videre sier analytikeren at det er positivt at det ikke har vært noen revideringer med tanke på produksjonsmålene og at Silisium III og prosjektet i Singapore er i rute. Aksjen var høyt oppe i løpet av dagen, men den dagens høyeste notering på 50,60 kroner. En time før slutt var aksjen opp 6,6 prosent til 48,20 kroner.

Oljeprisene har falt litt tilbake fra gårsdagen. På råvarebørsen i London ble septemberkontrakten på nordsjøolje omsatt for 73,10 dollar, ned 0,4 prosent, én time før slutt. StatoilHydro falt samtidig 0,9 prosent til 130,50 kroner.

DnB Nor falt hele 3,6 prosent og slår følge ned med de europeiske bankaksjene, drevet ned av skuffende resultat fra Danske Bank og Lloyds. Norwegian Property faller tungt med en nedgang på 6,2 prosent til 6,34 kroner.

Rødt i Europa
De europeiske børsene har også vendt snuten nedover.

I Tyskland er DAX-indeksen ned 2,2 prosent, mens CAC 40 i Paris er ned 1,2 prosent. I London er FTSE 100 ned 0,42 prosent tirsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere