NA24.no

Solgigant dumper REC

Sist oppdatert:
Tyske Q-Cells kaster kortene i det norske solenergiselskapet. REC-aksjen stuper.

Samarbeidspartner og en av de største aksjonærene i REC vil selge seg helt ned i selskapet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Markedet svarer med å sende aksjekursen ned 9,85 prosent til 58,70 kroner.

Det tyske selskapet Q-Cells har valgt tilretteleggerne Citigroup, Morgan Stanley, ABG Sundal Collier, Dresdner Kleinwort/Commerzbank og UniCredit Group til å plassere totalt 84.956.767 eller 17,19 prosent av alle aksjene i selskapet.

Det er alle aksjene Q-Cells har i REC. Nedsalget skal skje i form av en bookbuilding-prosess, og da vil prisen bli satt.

Midlene fra salget av REC-aksjene skal benyttes til å betale tilbake trekkfasiliteter. Transaksjonen er forventet å gi betydelig reduksjon av nettogjelden og rentekostnadene for inneværende år.

- REC vil fortsatt være en viktig partner for Q-Cells etter denne transaksjonen. Det norske selskapet forblir en av Q-Cells’ hovedleverandører av solarwafers. I tillegg er REC og Q-Cells aksjonærer i samarbeidsselskapet Sovello AG sammen med Evergreen Solar, skriver Q-Cells i en pressemelding.

Oslo Børs innførte en pause i handelen etter at aksjekursen i REC falt betydelig. De ønsker å undersøke kursutviklingen i aksjen.

Aksjekursen i REC falt plutselig fra 66,80 kroner til 63,30 kroner. Det er et fall på godt over 5,2 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere