*Nettavisen* Økonomi.

Solgt 1,8 millioner over takst

Foto: (DNB Eiendom)

- Dette er en sjeldenhet.

Eneboligen i Strangehagen på Nordnes i Bergen har 219 kvadratmeter primærrom. Bolig går over fire plan, har tre uteplasser, fire bad og seks soverom. I andre etasje er det et eget bibliotek, skriver Bergensavisen.

Attraktiv
Beliggenhet, størrelse og muligheter for å leie ut seksjoner tror lederen for Vestlandet Eiendomsmeglerforening er noe av grunnen til at prisen ble så høy.

- Det er sjelden at man ser så store boliger av denne typen på markedet i Bergen sentrum, sier Jard Berg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (DNB Eiendom)

Verditaksten på eneboligen er 7.300.000 kroner, og prisantydningen ligger på 7.290.000 kroner. Megler Ingrid Cecilie Haugland fra DNB Eiendom er overrasket over at boligen gikk for så mye.

- Jeg trodde ikke budene skulle bli så høye, men det er klart at dette er et attraktivt område å bo i. Mange som allerede bor på Nordnes var også innom visningene. Dette er en boligtype som man sjelden ser på markedet. Dette presset nok prisen opp, sier Ingrid Cecilie Haugland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (DNB Eiendom)

Eneboligen ble solgt på mandag, og ni personer tok del i budrunden. Over 43 personer hadde meldt sin interesse.

- Dette er en bolig med mange muligheter. Huset er registrert som bolighus med to boenheter. Dette gjorde den ekstra attraktiv, sier Ingrid Cecilie Haugland.

Tror på vekst i egen økonomi
Tirsdag har det kommet en oversikt som viser at nordmenn ser lyst på lommeboken.

Trygge jobber og fortsatt lave renter en stund framover gjør at nordmenn har tro på vekst i egen økonomi, ifølge Forventningsbarometeret for tredje kvartal.

- Nordmenns tro på egen økonomi øker og ligger fortsatt på et høyt nivå i historisk sammenheng. Men vi ser et markant fall i troen på landets økonomi, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Forventningsbarometeret , som er et kvartalsvis samarbeid mellom TNS Gallup og Finans Norge, viser også at det er relativt få som er bekymret om lånerenta skulle stige noe.

- Vi så en stagnasjon i sysselsettingen og økning i ledigheten i vår, men endringene har vært relativt beskjedne og åpenbart ikke sterke nok til å rokke ved følelsen av fortsatt høy jobbtrygghet. Folk flest er ikke veldig bekymret for at lånerenten vil øke. Noe svakere vekstutsikter for norsk økonomi gjør også at mange makroøkonomer nå tror renteoppgangen kommer senere, påpeker Kreutzer.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at BNP for Fastlands-Norge økte med 1,2 prosent fra tredje kvartal i fjor til andre kvartal i år. Dette er lavere enn kapasiteten i norsk økonomi skulle tilsi - 2,5 prosent.

Landets billigste boliglån
Landets billigste boliglån får du hos Skandiabanken.

Det viser vår ferske oversikt hentet fra finansportalen.no. For et boliglån på 1,5 millioner kroner, 84 prosent finansieringsgrad (16 prosent egenkapital) flytende rente og 20 års nedbetaling slipper du unna med en effektiv rente på rett over fire prosent, nærmere bestemt 4,05 prosent. Det gir et månedlig terminbeløp på 9.072 kroner.

Nest beste boliglån finner vi hos Vang Sparebank, som i likhet med Skandiabanken tilbyr lån til kunder uansett hvor du bor i landet. Vang Sparebank tilbyr en effektiv rente på 4,09 prosent - som gir et terminbeløp på 9.086 kroner - kun 14 kroner mer enn hos Skandiabanken.

På bronseplass finner vi lokal- og regionalbanken Bien Sparebank, som tilby en effektiv rente på nevnte lån på 4,14 prosent til kunder i Oslo og omegn. Terminbeløpet hos Bien er 9.130 kroner - 58 kroner mer enn Skandiabanken.

I tabellen finner du de ti billigste bankene akkurat nå. Totalt er det 22 banker som tilbyr lån etter våre kriterier. Tilbudet til alle de 22 bankene kan du studere her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les flere saker hos: Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag