NA24.no

(Finn.no)

Solgt 7 millioner over takst

Sist oppdatert:
Vill kamp om strandperle i Sandefjord ga ny prisrekord. Se bildene.

Rekordsalget av denne Sandefjord-perlen viser at markedet for ultradyr strandluksus er tilbake.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

Den rødmalte idyllen ligger ytterst på Østerøya og har utsikt mot Tjøme og Oslofjorden.

SELGE HYTTA? Finn megler

I mai ble den lagt ut med en prisantydning på 16,5 millioner kroner. Nå er den solgt for 23,6 millioner - nesten 45 prosent over takst!.

- Markedet er villig til å betale mye for en eiendom med mange kvaliteter, sier kjøperen av landstedet, eiendomsutvikler Øystein Tenold, til HegnarOnline.

Formos hytte
Det var den avdøde skikongen Ivar Formo som kjøpte landstedet i 1996.

Kjøpsprisen den gangen på 3,1 millioner kroner sier noe om den eventyrlige verdiutviklingen på eiendom i Norge, og kanskje særlig strandeiendommer, de siste 10-15 årene.

Med salget av eiendommen i Tallakshavn på Østerøya har hyttemegler Marius C. Lindhjem i DnB Nor Eiendom i Vestfold satt ny prisrekord for fritidseiendommer ved sjøen i år.

Budrunden
- Jeg hadde vel 10 stykker på private visninger, og det var vel ikke én som ikke likte denne eiendommen, sier Lindhjem til Nettavisen.

Han oppplyser at fire stykker deltok i budrunden.

Faktisk er det lenge mellom hver gang det selges et landsted ved sjøen til 23,5 millioner eller mer. Det har de siste årene vært omsatt et par eiendommer i året til priser rundt 25 millioner.

Rekordene
Eiendomsinvestor Ola Mæles salg av en Blindleia-perle til 34 millioner kroner i 2004 til isopor-arving Karl Johan Sunde er topper fortsatt listen over Norges dyreste eiendommer ved sjøen.

Men allerede 10 år tidligere, i 1994, betalte eks-aksjemegler Kjell Christian Ulrichsen 30,6 millioner kroner for en gedigen eiendom, Yxney, helt syd på Østerøya i Sandefjord. Korrigerer man for verdiutviklingen på eiendom i denne perioden, er dette kanskje Norges dyreste fritidseiendom ved sjøen noensinne.

Les mer: Brennhett boligmarked

De siste årene er det omsatt en del eiendommer rundt 25 millioner. I 2007 betalte fergereder Olav Nils Sunde 25 millioner for en eiendom på Fuglø utenfor Tvedestrand. Celina Midelfart betalte vel 24 millioner for en eiendom i Portør, mens Blystad-familien ga 26 millioner for øya Jasper utenfor Kragerø.

Les mer: Brennhett boligmarked

4312

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere