Gå til sidens hovedinnhold

Solgt 7 millioner over takst

Vill kamp om strandperle i Sandefjord ga ny prisrekord. Se bildene.

Rekordsalget av denne Sandefjord-perlen viser at markedet for ultradyr strandluksus er tilbake.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

Den rødmalte idyllen ligger ytterst på Østerøya og har utsikt mot Tjøme og Oslofjorden.

SELGE HYTTA? Finn megler

I mai ble den lagt ut med en prisantydning på 16,5 millioner kroner. Nå er den solgt for 23,6 millioner - nesten 45 prosent over takst!.

- Markedet er villig til å betale mye for en eiendom med mange kvaliteter, sier kjøperen av landstedet, eiendomsutvikler Øystein Tenold, til HegnarOnline.

Formos hytte
Det var den avdøde skikongen Ivar Formo som kjøpte landstedet i 1996.

Kjøpsprisen den gangen på 3,1 millioner kroner sier noe om den eventyrlige verdiutviklingen på eiendom i Norge, og kanskje særlig strandeiendommer, de siste 10-15 årene.

Med salget av eiendommen i Tallakshavn på Østerøya har hyttemegler Marius C. Lindhjem i DnB Nor Eiendom i Vestfold satt ny prisrekord for fritidseiendommer ved sjøen i år.

Budrunden
- Jeg hadde vel 10 stykker på private visninger, og det var vel ikke én som ikke likte denne eiendommen, sier Lindhjem til Nettavisen.

Han oppplyser at fire stykker deltok i budrunden.

Faktisk er det lenge mellom hver gang det selges et landsted ved sjøen til 23,5 millioner eller mer. Det har de siste årene vært omsatt et par eiendommer i året til priser rundt 25 millioner.

Rekordene
Eiendomsinvestor Ola Mæles salg av en Blindleia-perle til 34 millioner kroner i 2004 til isopor-arving Karl Johan Sunde er topper fortsatt listen over Norges dyreste eiendommer ved sjøen.

Men allerede 10 år tidligere, i 1994, betalte eks-aksjemegler Kjell Christian Ulrichsen 30,6 millioner kroner for en gedigen eiendom, Yxney, helt syd på Østerøya i Sandefjord. Korrigerer man for verdiutviklingen på eiendom i denne perioden, er dette kanskje Norges dyreste fritidseiendom ved sjøen noensinne.

Les mer: Brennhett boligmarked

De siste årene er det omsatt en del eiendommer rundt 25 millioner. I 2007 betalte fergereder Olav Nils Sunde 25 millioner for en eiendom på Fuglø utenfor Tvedestrand. Celina Midelfart betalte vel 24 millioner for en eiendom i Portør, mens Blystad-familien ga 26 millioner for øya Jasper utenfor Kragerø.

Les mer: Brennhett boligmarked

4312

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken