*Nettavisen* Økonomi.

Solgte biler for 4,5 mill på fire timer

FÅR PENGER TIL Å RULLE: Bilselger Endre Johnsen (t.v.) solgte biler for 4,5 mill i løpet av noen timer. - Sånt no har vi itj i Kristiansund, konstaterer Kenneth Eriksen fra Kristiansund. Han fløy til Bergen for å hente sin nye BMW kabriolet. Foto: Privat

Den dyreste bilen, en Porsche, gikk for halvannen million kroner.

I løpet av noen formiddagstimer lørdag for noen uker siden, solgte bilselger Endre Johnsen i Bergen luksusbiler for 4,5 millioner kroner.

- I bilbransjen starter man dagene med blanke ark, og lykketreffet kan sidestilles som å ha levert vinnerkupongen i Lotto. Det er slikt som sikkert bare skjer en gang i livet, sier bilselgeren til Nettavisen.

Kjøper dyrere biler

Foruten Porschen til halvannen million kroner, solgte Johnsen en Aston Martin til 900.000 kroner og en BMW kabriolet til 850.000 kroner. I tillegg var det to andre BMW-er og en mindre Audi i lørdagens oppgjør.

- Vi merker at luksusbiler er i vinden. Folk legger mer penger i bilen enn før, og det er ingen tvil om at bilen er et statussymbol, sier Johnsen.

I 2010 arbeidet han for BMW og ble kåret til landets beste selger. Selv mener han at han er en vanlig selger med ekstraordinære biler.

- Myten om den gamle bilselgeren som skulle selge for enhver pris, er død. Steindød. Det er en ting som er viktigere enn å selge bil, og det er å få kjøperen til også kjøpe sine neste biler hos oss, fordi det handler om store beløp og tillit, sier Johnsen.

Kommer fra hele landet

Han merker også at bilbransjen de siste årene har blitt nasjonal. Det er helt naturlig at kundene flyr inn til vestlandshovedstaden fra alle deler av landet for å hente sin nye bil.

- Biler i øvre prisklasse lever sitt eget liv. Kundene er på jakt etter det helt spesielle, og det er ikke slik at den nødvendigvis finnes hos den lokale bilforhandleren på hjørnet, sier han.

Et eksempel på dette er Kenneth Eriksen (47) som tok flyturen fra Kristiansund til Bergen for å hente sin BMW 640 kabriolet hos selgeren forrige uke tirsdag.

- Jeg hadde en gang en Mercedes i ni måneder, men det er ikke noen bil for meg, sier 47-åringen som jobber i et riggselskap.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag