NA24.no

Solgte bruktbiler for 13,5 mill. på ni dager

Foto: Privat
Sist oppdatert:
- Det er «verstingene» som kjøper bil, sier Endre Johnsen.

En bilselger i Bergen har på ni dager solgt 13 bruktbiler for i alt 13,5 millioner kroner.

- Det er vanskelig å finne en bra forklaring. Det er sikkert det gode været som gjorde det, sier Endre Johnsen, bilselger hos Bergens Bilcenter, til Nettavisen NA24.

Den dyreste bilen hadde en prislapp på 1,5 millioner kroner og har nesten 550 hestekrefter under panseret. Kunden ønsker ikke oppmerksomhet rundt bilkjøpet, men Johnsen røper at det er en Mercedes.

Alfahanner

Alle bilene ble solgt rett etter påske. Foruten den nevnte Mercedesen er det BMW og Porsche som dominerer listen. Johnsen har også solgt en Toyota - en Landcruiser med V8-motor til 950.000 kroner.

- Kundene har ikke spart på kruttet når de har handlet. Det er «verstingene» som kjøper bil, sier Johnsen.

- Hvem er disse «verstingene»?

- Det er hardarbeidende gründere som har skapt arbeidsplasser og som jobber beinhardt. Det er kunder som har råd til dette, sier bruktbilselgeren.

- Det er ingen hemmelighet at det er menn, gjerne alfahanner. De gjør bilvalget av genuin bilinteresse - de realiserer drømmen, fortsetter han.

Han mener bilene som er solgt er «identitetsmerker». Biler med «store hoggtenner, muskler og lettløpt kropp». Det er opinionsdannere som kjøper dette, fortsetter han.

Vil ha flere damer

- Hvor er damene?

- De glimrer med sitt fravær. Vi utfrodrer dem gjerne. Bak en stor mann, står det ofte en flott kvinne, sier han og legger til at de ofte får bestemme fargen.

- Trenger man alle disse hestekreftene på en humpete vestlandsvei?

- Jeg har ikke fått noen klager på prikker etter bilkjøpet, sier han og ler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere