NA24.no

Solgte for 19,4 milliarder

Foto: Kåre Foss (Hydro)
Sist oppdatert:
Hydro overrasker investorene på Oslo Børs.

Et av Norges desidert største industrikonsern, Norsk Hydro, var ute med tall onsdag morgen. Tallene var klart bedre enn analytikerne hadde ventet.

Hydro fikk et driftsresultat på 768 millioner kroner av en omsetning på 19,4 milliarder kroner. Her hadde analytikerne ventet et resultat av driften på 552 millioner kroner og en omsetning på 19,1 milliarder kroner. Nettoresultatet var på 620 millioner kroner, noe som var klar bedre enn ventede 276 millioner kroner

- 2010 var et vendepunkt for Hydro, og 2011 vil markere dette skiftet. Jeg forventer full produksjon ved Qatalum fra juni, og regner med at det planlagte oppkjøpet av Vales aluminiumvirksomhet vil bli fullført i første kvartal, som en stadfestelse av dette modige trekket, skriver Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en melding.

Hydro betaler ut utbytte på 0,75 kroner pr. aksje.

Hydro-styret venter bedring i resultatene som følge av bedre markedsutsikter, heter det i meldingen.

- Aluminiumprisen ligger i øyeblikket på et komfortabelt nivå. Vi har sett en økning i etterspørselen i 2010, som også har fortsatt inn i 2011, og betydelige deler av vår nedstrømsvirksomhet har solide ordrebøker for første halvår 2011. Likevel viser resultatet for fjerde kvartal at vi fortsatt må fokusere på kostnadsforbedringer, skriver Brandtzæg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere