NA24.no

Administrerende direktør i Ergogroup, Terje Mjøs
Administrerende direktør i Ergogroup, Terje Mjøs Foto: Roald, Berit

Solgte for tre milliarder

Godt kvartal for EDB ErgoGroup.

EDB ErgoGroup hadde driftsinntekter på 2 928 millioner kroner i tredje kvartal 2011, og det er en organisk vekst på tre prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultat før amortisering (EBITA) var 227 millioner kroner, mot proforma 124 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat før skatt (EBT) var 94 millioner kroner, mot proforma minus 192 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Jeg er fornøyd med at vi i tredje kvartal viser styrke gjennom økt lønnsomhet og forbedrede marginer, både i konsernet og i forretningsområdene på tvers av hele virksomheten. Det er nå ett år siden sammenslåingen av EDB og ErgoGroup ble formelt godkjent. Vi ser gode effekter av fusjonen, og dette løfter oss resultatmessig sammenlignet med fjoråret, sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB ErgoGroup i en melding.

Som et ledd i arbeidet med fusjonen har EDB ErgoGroup i tredje kvartal avsluttet flere uavklarte forhold. Global Sourcing-strategien er klargjort, virksomheten Miratech i Ukraina er solgt og en pågående pensjonskonflikt med de ansatte i tidligere EDB og en konflikt med Oslo kommune er løst gjennom forlik.

- Vi har siden fusjonen ble godkjent sagt at hovedfokus er å ta vare på det vi har - våre kunder og ansatte. Derfor har det vært viktig for meg å rydde opp i tvisten med Oslo kommune og sørge for en enighet med ansatte i pensjonssaken. Nå kan vi legge dette bak oss og fokusere fullt og helt på det viktige arbeidet med å bygge EDB ErgoGroup som Nordens ledende IT-tjenesteselskap, sier Terje Mjøs i meldingen.

Utvikling i forretningsområdene tredje kvartal 2011
IT Drift: Driftsinntekter i forretningsområdet IT Drift ble 1 440 millioner kroner, mot proforma 1 436 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før. EBITA ble på 114 millioner kroner, mot proforma 105 millioner kroner i tredje kvartal 2010.

Solutions: Forretningsområdet hadde driftsinntekter på 1 011 millioner kroner mot proforma 894 millioner kroner i tredje kvartal 2010. EBITA ble 98 millioner kroner i tredje kvartal 2011 mot proforma 21 millioner kroner i tredje kvartal 2010.

Consulting: Forretningsområdet hadde driftsinntekter i tredje kvartal 2011 på 745 millioner kroner, mot proforma 725 millioner kroner i tilsvarende periode året før. EBITA ble 31 millioner kroner, mot proforma 30 millioner kroner samme periode året før.

Utvikling i Sverige tredjekvartal 2011
Omsetningen i Sverige, inkludert noe omsetning i Finland, var 751 millioner kroner, en organisk vekst på ni prosent sammenlignet med tredje kvartal 2010. Alle segmentene i den svenske virksomheten viste organisk vekst tredje kvartal 2011. IT Operations hadde organisk vekst på seks prosent, Solutions 11 prosent og Consulting sju prosent. EBITA ble 58 millioner kroner, mot proforma 43 millioner kroner året før.

Utsiktene fremover
IT-tjenestemarkedet i Norge og Sverige viser en fortsatt positiv trend i tredje kvartal 2011, og analyseselskapene IDC og Gartner forventer moderat vekst i IT-tjenestemarkedet også i siste halvdel av 2011 og inn i 2012.

Det er imidlertid en risiko for at uroen som preger finansmarkedene og de nedjusterte vekstanslagene for økonomien i Norge og Sverige, også kan påvirke veksten innen IT-tjenester i tiden fremover.

EDB ErgoGroup forventer en moderat vekst innen kundesegmentene offentlig sektor, bank- og finans, SMB og konsulentområdet.

Konsernets omsetning innenfor storkundesegmentet for outsourcing i Norge, preges av kontraktsfestede prisreduksjoner kombinert med for lavt tilfang av nye kontrakter. Deler av bortfallet kompenseres med salg av tilleggstjenester, vekst i storkundesegmentet i Sverige samt at SMB-segmentet for outsourcing viser god vekst.

- Styret er opptatt av at selskapet styrker lønnsomheten og forbedrer kontantstrømmen. Realisering av de kommuniserte synergimålene er derfor høyt prioritert. Styret har også fokus på at integrasjonen av tidligere EDB og ErgoGroup blir gjennomført på en god måte for kunder, ansatte og eiere, samt å sikre god kvalitet i alle ledd av leveransekjedene, står det i meldingen.

Selskapet forventer for 2011 en EBITA i størrelsesorden 760-800 millioner kroner, sammenlignet med proforma 553 millioner kroner for 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere