*Nettavisen* Økonomi.

Solgte hus for 830 millioner kroner

Foto: (Selvaag Bolig)

Bedre tider for boligbygger.

Selvaag Bolig ASA solgte 244 boliger til en samlet verdi av 830 millioner kroner i første kvartal 2012, og hadde ved utgangen av perioden 1 128 enheter under bygging med en samlet ordrereserve på i underkant av 3,6 milliarder kroner.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Selskapets rapporterte driftsinntekter (IFRS) utgjorde 192 millioner kroner, mot 41 millioner kroner i samme periode i fjor, mens driftsresultatet endte på 16,4 millioner kroner, mot et driftsunderskudd på 5,8 millioner kroner i første kvartal 2011. Eksklusive IFRS-justeringer var selskapets driftsinntekter på 710,2 millioner kroner og driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 134,2 millioner kroner. Differansen skyldes at solgte boliger, i henhold til IFRS, inntektsføres først ved overlevering.

Klare for flere prosjekter
– Vi opplever sterk og jevn etterspørsel etter nye boliger i alle prosjekter i selskapets satsingsområder. Dette er det første kvartalet vi også satser for fullt i Stavanger, og vi er svært fornøyde med salget der. Vi er i rute for å nå salgsmålet vårt på 1 000 boliger i 2012. Vi legger ut flere store prosjekter for salg i andre kvartal 2012, blant annet i Nydalen i Oslo og Nyhavn i Bergen, sier Baard Schumann, administrerende direktør i Selvaag Bolig, i en melding.

188 nye boliger
Selskapet hadde salgsstart på totalt 235 boliger i perioden, og byggestart på totalt 188 boliger. Det ble ferdigstilt 74 enheter hvorav samtlige ble overlevert. Salgene i første kvartal er i hovedsak knyttet til boliger i Nydalen i Oslo, Lørenskog, Tønsberg, Stavanger og Stockholm.

Selvaag Bolig opplever sterk boligetterspørsel i alle selskapets satsingsregioner, og med gunstige makroøkonomiske rammebetingeløser ventes denne utviklingen å fortsette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag