Solgte leiligheter for 4,5 milliarder kroner

Arkivbilde: Utleiemilliardær, rallykjører og tindebestiger Ivar Tollefsen. Her avbildet i 2007.

Arkivbilde: Utleiemilliardær, rallykjører og tindebestiger Ivar Tollefsen. Her avbildet i 2007. Foto: Terje Bendiksby (MTB Scanpix)

Utleiekonge Tollefsen selger unna i stor stil.

10.09.14 06:15

Ivar Tollefsen har kvittet seg med leiligheter for 4,5 milliarder kroner på halvannet år. Den tidligere diskjockeyen tror imidlertid ikke at boligfesten nærmer seg slutten. Det skriver Finansavisen.

Ivar E. Tollefsen (53) startet med to tomme hender og diskoutstyr, og endte som Norges største private boligutleier med leiligheter både i Oslo-området og på den andre siden av riksgrensen.

I fjor fikk 5.200 leiligheter i Sverige nye eiere fordelt på to transaksjoner, og til sammen solgte Fredensborg-konsernet eiendom for 3,6 milliarder kroner fra januar til desember, skriver Finansavisen.

I år har Tollefsen solgt for ytterligere én milliard, men ifølge Magnus Nordholm i Fredensborg skal de ha kjøpt for like mye.

«Markedet for boligeiendom i Norge og Sverige viser god etterspørsel, og styret legger til grunn en lignende utvikling i de kommende år,» skriver Tollefsen i årsberetningen for 2013.

Ifølge Kapital tjente Tollefsen de første pengene som diskjockey med Rabbit Disco. Innenfor eiendom startet han med fremleie av kontorer i Møllerveien, og den første bygården ble kjøpt i 1994.

– Den kostet 6 millioner, og var helt i grenseland av hva jeg klarte å finansiere. Jeg stod i spagaten økonomisk, sa Tollefsen i et Kapital-intervju for fire år siden.

Siden har eiendomsporteføljen bare vokst, både i Norge og Sverige. For to år siden ble den samlede verdien anslått til 15 milliarder kroner, og den verdijusterte egenkapitalen til oppunder 6 milliarder kroner.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.