*Nettavisen* Økonomi.

Solgte luksusvilla etter grovt skattesvik

Foto: (Finn.no)

Investor Roar Syversen (54) solgte denne villaen etter å ha droppet å betale skatt av 105 millioner kroner.

01.07.11 21:28

Tirsdag skrev NA24 om investor Roar Syversen sin luksusvilla i eksklusive Strømstangveien 35 på Snarøya i Bærum. Den ble solgt dagen etter visning rett under prisantydningen på 26 millioner kroner.

Bakgrunnen for salget var at kemneren i Asker og Bærum har tatt arrest i Syversens eiendommer med et beløp på vel 33 millioner kroner. Årsaken er skattekrav mot Syversen.

Les også:Presset til å selge Snarøya-perle

Falsk kypriot
Ifølge Dagens Næringsliv (DN) gikk Skattekrim til razzia mot Syversens millionvilla 30. mai. Den mediesky investoren fra Loppa i Finnmark skal ha unnlatt å betale skatt av 105 millioner inntektskroner.

Mannen skal ha unnlatt å betale skatt siden 2006. Skatt Øst har fulgt spor etter investoren over lengre tid etter at han meldte flytting til Kypros i 1994.

Razziaen viste imidlertid at investoren hadde vært i Norge i mer enn 300 dager fra 2004 til 2006, som gjør ham skattepliktig til Norge.

Politiadvokat Knut Skavang, som leder etterforskningsarbeidet, sier de har funnet bevis på skatteunndragelser.

- Min klient mener at det ikke er grunnlang for siktelsen, og så lenge saken er under etterforskning, vil jeg ikke kommentere saken i detalj, sier den siktedes advokat Christian B. Hjort til DN.

Eiendommer til millioner
Investoren eier flere andre eiendommer.

I tillegg til huset på Nesøya har Syversen en prakthytte på Hafjelltoppen som han betalte 14 millioner kroner for i 2007. I fjor la Syversen ytterligere 12,5 millioner på bordet, og sikret seg en tomt i samme område.

Han eier også en ytterligere villa på Snarøya og flere eiendommer i Nord-Norge og Sandefjord.

Annonsebilag