NA24.no

Solgte melk for 4.863 millioner

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Tine selger for mer, men tjener mindre.

Godt salg av matlagingsprodukter og ost oppveide for redusert søtmelkssalg i 3.kvartal. Likevel førte lavere produksjon og periodiseringseffekter til at driftsresultatet i tredje kvartal ble 82 millioner lavere enn for samme periode i fjor.

Omsetningen i tredje kvartal ble 4.863 millioner, en økning på 0,9 prosent sammenlignet med samme periode i 2010. Driftsresultatet for Tine i tredje kvartal 2011 endte 382 millioner.

- Reduksjonen i driftsresultat skyldtes lavere produksjon som følge av nedgang i melketilførsel, lavere søtmelksalg og periodiseringseffekter. I løpet av det neste året vil TINE legge grunnlag for økt effektivitet i produksjon og distribusjon ved å ta i bruk nybygg på Jæren, Oslo og Trondheim. Igangsetting av disse anleggene vil medføre noe høyere kostnader, men på sikt danne et solid grunnlag for fremtidig vekst innen konsernets kjerneområder, sier konserndirektør Elisabeth Morthen i en melding.

Salget av fløte, rømme, creme fraiche og smør fortsatte den positive utviklingen fra tidligere i år. Samtidig har Norvegia og Jarlsberg styrket sin posisjon ytterligere og var blant de merkevarene som bidro til fortsatt vekst i Tines ostesalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere