NA24.no

Solgte sexannonser - fikk 1,3 mill av NAV

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Mens de to mennene solgte annonser til prostituerte, fikk de utbetalt 1,3 millioner fra NAV.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Ikke siden straffesaken mot avisen Søndag Søndag har annonsedistributører i Norge blitt tiltalt for hallikvirksomhet. Mandag stilte tre menn på 31, 39 og 50 i Oslo tingrett. Mannen på 50 år var offisielt daglig leder i selskapet Zone Forlag NUF – et utenlandskregistrert selskap som sto bak bladet E-zone kontakt og internettsiden www.e-zone.no.

Det mest sentrale spørsmålet i rettssaken blir om det var ulovlig å tjene penger på salg av annonser til prostituerte?

Men i virkeligheten var det de to mennene på 31 og 39 år som drev forretningsvirksomheten. En virksomhet som i all hovedsak var rettet mot annonsemarkedet for prostituerte. Et marked politiet nå er i ferd med å ta kvelertak på.

Lyse tider
I 2005 så det ikke like mørkt ut for horer, horekunder og de som lagde kontaktannonsene.

- Vi så at det var et marked som kunne forbedres. Jeg var utdannet grafiker og så hvor dårlig disse kontaktbladene var, for å si det sånn. Vi regnet med at dette var et marked vi kunne tjene penger i, fortalte 39-åringen i retten.

Mens han sto for innholdsproduksjonen, hadde 31-åringen kontakten med horene. De to trodde at de etablerte seg i et marked som var fullt lovlig.

Men samtidig som de to jobbet hardt for å lage en gullgruve av Zone Forlag, fikk de samtidig penger av NAV.

Fra januar 2005 til juni 2007 mottok 39-åringen 443.000 kroner fra NAV i dagpenger.

31-åringen hevet 876.000 kroner i sykepenger og attføring mellom februar 2005 og november 2008.

Erkjente straff
De to erkjente straffskyld når det gjaldt svindel av NAV. Arbeidet i Zone Forlag NUF hadde vært atskillig mer enn de hadde lov til mens de fikk skattebetalernes penger gjennom NAV.

39-åringen var ikke noe ubleket ark for politiet da han stilte i retten mandag. Han har tidligere blitt etterforsket for økonomisk kriminalitet. Aktor Peter Johansen ville vite om 39-åringen ikke ønsket at myndighetene skulle ha innsyn i hans økonomi.

I meldingsfeltet på valutameldinger hadde mannen blant annet skrevet "hva jeg bruker penger til kan dere bare drite i" og "Nysgjerrig? Ring opplysningen".

- Jeg hadde nettopp vært i retten med Økokrim, en sak jeg ikke ble dømt i, og syntes det var litt morsomt å skrive det der noen dager etterpå. Nå i dag ser jeg at den meldingen virker mindre heldig, sa mannen i retten.

Han forklarte også at det var på grunn av denne Økokrim-saken, og pressedekningen rundt den, som gjorde at han hadde bedt 50-åringen om å stå oppført som daglig leder for Zone Forlag NUF.

- Han skulle aldri vært her i dag. Han var med en tur eller to på byen etter de første magasinene. Bortsett fra det har han vært involvert særdeles lite, sa 39-åringen i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere