Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Solgte til utlandet

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Sist oppdatert:
Det gikk som de ansatte fryktet - Orkla Media selges til britiske Mecom.

Styret i Orkla ASA har gitt konsernets administrasjon fullmakt til å fullføre en avtale med det britiske medieselskapet Mecom om et salg av Orkla Media.

NA24 - din næringslivsavis

En slik løsning vil sikre at Orkla Media videreføres samlet som et ledende medieselskap i Norge, Danmark og Polen under nytt eierskap. En endelig avtale forventes å være på plass medio juli, skriver Orkla i en børsmelding.

Les mer om salget på NA24 Propaganda

Sterk motstand

Både ansatteorganisasjonene i Orkla Media og en rekke redaktører har kjempet hardt mot å få Mecom som eier. Flere aviser har fryktet nedleggelse dersom Mecom fikk tilslaget på det norske mediekonsernet.

Det har vært stor frustrasjon blant tillitsvalgte og ansatte i konsernet over salgsprosessen, og onsdag demonstrerte Orkla Media-ansatte utenfor Orklas hovedkontor på Skøyen i Oslo.

I forrige uke varlset rasende Orkla-ansatte aksjoner mot Stein Erik Hagen hvis han solgte Orkla Media til den «rå mediespekulanten» Mecom.

Eierandel ikke avgjort
Orklas intensjon er å gå inn som betydelig aksjonær i Mecom. Størrelsen på Orklas eierandel er ikke endelig avgjort. Mecom er i dag børsnotert i London. Selskapets ambisjon er å utvikle et ledende, europeisk medieselskap. Orkla Media vil bli et hovedelement i denne strategien.

- Mecom Europes operative hovedkontor vil etter et eventuelt kjøp av Orkla Media bli lagt til Oslo. Mecom ønsker å bygge videre på dagens ledelse, organisasjon og publisistiske prinsipper i Orkla Media. I den pågående salgsprosessen har flere muligheter vært grundig undersøkt, herunder en norsk og/ eller nordisk løsning for Orkla Media. Slike løsninger har ikke vist seg å være realistiske, skriver Orkla i en pressemelding.

- Attraktivt
Mecoms bud på Orkla Media er finansielt attraktivt for Orklas aksjonærer, ifølge konsernsjef Dag Opedal.

- I tillegg er løsningen tilfredsstillende med hensyn til de øvrige målene som er satt for prosessen. Basert på en helhetsvurdering er dette derfor den beste løsningen både for Orklas aksjonærer og Orkla Media, sier Opedal i pressemeldingen.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!