NA24.no

Solgte ting og tang for 561 millioner kroner

Einar Øgrey Brandsdal tjener godt på sine nettbutikker.
Einar Øgrey Brandsdal tjener godt på sine nettbutikker. Foto: Privat
Einar Øgrey Brandsdal håver inn på netthandel.

Einar Øgrey Brandsdal spar årlig inn hundretalls millioner gjennom sine mange nettselskaper.

39-åringen eier Netthandelen Holding AS, som er hovedeier av en rekke underselskaper - deriblant Netthandelen.no, Blivakker.no og Cocopanda.dk.

Inntektsnedgang

De siste årene har sørlandsgründeren fått mye oppmerksomhet for sine suksessfulle nettvirksomheter, men etter rekordåret i 2012 gikk imidlertid inntektene i Netthandelen Holding AS noe ned i 2013.

Omsetningen endte ved utgangen av året på knappe 561 millioner kroner, som er ned fra 572 millioner kroner året før.

Det er Netthandelen.no som får mesteparten av skylden for nedgangen i omsetningen.

Mens Blivakker.no og Cocopanda.dk AS i 2013 opplevde en betydelig økning i omsetning i 2013, gikk det noe dårligere med Netthandelen.no - som hadde en nedgang i omsetning på drøye 5,4 millioner kroner.

Dette, kombinert med at konsernet ikke hadde noen inntekter fra Gitarhuset.no, som ble solgt i september 2013, skal være forklaringen på inntekts-fallet.

Resultatnedgang

Tross lavere inntekter, økte konsernet kostnadene noe i 2013.

Mens Netthandelen Holding  AS i fjor rapporterte inn kostnader på drøye 541 millioner kroner, var utgiftene i 2012 på rundt 536 millioner kroner.

Driftsresultatet endte til slutt på drøye 19 millioner kroner, som er ned fra 36 millioner kroner året før - en nedgang på 17 millioner kroner.

- Vil etablere nye selskaper

Fallet i inntekter og resultat har på ingen måte gjort selskapet mindre sulten på suksess.

I årsberetningen opplyses det nemlig om at konsernet er beredt på å satse hardt i tiden fremover for å lykkes enda bedre enn de har gjort til nå.

«Konsernets strategi vil være å øke aktiviteten i dagens virksomheter jevnt over de kommende årene og etablere nye selskaper innenfor lovende markedet. For å møte den stadig tøffere konkurransen vil konsernet videreføre arbeidet med å forenkle verdikjedene, bedre strukturen og løfta alle konsernets selskaper til en felles og mer effektiv plattform.» heter det nemlig i årsberetningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Einar Øgrey Brandsdal tjener gode penger på sine nettbutikker.


- Spilte bort alle pengene

Det har ikke alltid gått like bra for sørlandsgründeren. Tross at han er et arbeidsjern har han hatt nedgangstider. For 12 år siden kunne det gått virkelig galt.

- Jeg spilte bort alle pengene mine og orket ikke mer, fortalte Brandsdal til Nettavisen NA24 i januar i fjor.

- Etter en kveld jeg hadde tapt, orket jeg ikke mer. Da jeg kom hjem, tømte jeg alt av piller i huset og svelget ned. Så la jeg meg på sofaen for å dø.

Heldigvis ble Brandsdal reddet av stebroren som kjørte han til sykehuset hvor han ble pumpet.

Da Brandsdal var mindre var han ivrig etter å jobbe og tjene penger. Han plukket tomflasker, solgte eikenøtter på markedene, solgte blomster på dørene, solgt jordbær og jobbet hos sin morfar.

På skolen skal han likevel ikke ha vært en stjerneelev, men han fullførte gymnaset.

Allerede på ungdomsskolen begynte Brandsdal med pengespill. Han skal ha spilt med kort, aksjer, OBX-opsjoner og på Admiral-automater. Etter hvert skal han ha tapt såpass store summer at det ikke lenger var dekning på kortet da kona skulle handle mat i butikken.

- Jeg spilte vel bort 200.000 til 300.000 kroner i den tiden, og det var ufattelig mye penger for meg da, fortale Brandsdal.

Økte bemanningskostnader skal være noe av forklaringen på de økte kostnadene,

I årsregnskapet forklarer selskapet de økte kostnadene med blant annet økte bemanningskostnader.

I årsberetningen opplyser selskapet om at de har iverksatt tiltak for å effektivisere driften, og at det forventes full effekt av effektivitetstiltakene i 2014.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere